Pürmüz olmadan tatlınızın üstünü kızartın! Bu yöntemi bilen pürmüz almaz: Bir çelik kaşık yetiyor

Pürmüz olmadan tatlının üzerini nasıl kızartacağınızı düşünüyorsanız bu yöntem kurtarıcınız olacak! Bu yöntemle tatlınızın üzerini pürmüz kullanmadan kızartabilirsiniz. Bu yöntemi bilen pürmüz almaz, bir çelik kaşık yetiyor...

Bazı tatlıların son dokunuşu pürmüz ile olur. Ancak evinizde pürmüz yok diye o tatlıyı yapmatan vazgeçmeyin. Bu yöntemle pürmüz kullanmadan tatlınıza pürmüz dokunuşu yapabilirsiniz.

Tatlı severlerin sıklıkla karşılaştığı bir sorun, tatlıların üzerini pürmüz olmadan nasıl kızartabileceğidir. İşte size mutfağınızda kolayca uygulayabileceğiniz, sadece bir kaşık kullanarak tatlılarınızı karamelize etmenin pratik bir yöntemi. Bu basit ama etkili teknik sayesinde, pürmüz almaya gerek kalmadan tatlılarınızın üzerini kusursuz bir şekilde kızartabilirsiniz.

PÜRMÜZ YERİNE NE KULLANILABİLİR?

  • Tatlılarınızın üzerini mükemmel bir şekilde karamelize etmek için ihtiyacınız olan tek şey bir kaşık ve biraz toz şeker. İşte adım adım nasıl yapacağınız:
  • Tatlınız piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Soğuyan tatlının üzerine biraz toz şeker serpin.
  • Paslanmaz çelik veya benzeri bir metal kaşığı, ocakta ısıtın.
  • Isınan kaşığı, üzerine toz şeker serptiğiniz tatlınızın yüzeyine dikkatlice bastırın. Kaşığın sıcaklığı, şekerin hızla erimesini ve altın rengi bir karamel tabakası oluşmasını sağlayacaktır.
  • Karamelize işleminden sonra tatlıyı birkaç dakika soğumaya bırakın. Tatlı, şekerin sertleşmesiyle birlikte harika bir çıtırlık kazanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN