Prof. Dr. Canan Karatay, 'Boş vaatlere kanmayın' diyerek o takviye için uyardı! Peynir ekmek gibi tüketiliyor

Prof. Dr. Canan Karatay, 'Boş vaatlere kanmayın' diyerek o takviye için uyardı! Peynir ekmek gibi tüketiliyor

Prof. Dr. Canan Karatay, son dönemde yaygınlaşan bir takviyenin insan sağlığına olumsuz etkileriyle ilgili önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Kolajen; eklem sağlığı, cilt elastikiyeti ve kırışıklıkların giderilmesi gibi faydalarla tanıtılsa da uzmanlar, sentetik ve işlenmiş kolajen ürünlerinin çeşitli yan etkilere neden olabileceği konusunda uyarıyor.

Beslenme uzmanları, bu ürünlerin enfeksiyon riskini artırabileceğini vurgularken, tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini belirtiyor. Fazla kolajenin sağlığa zararları şunlar:

* Sindirim problemleri

* Alerjik reaksiyonlar (döküntü, kaşıntı)

* Bağışıklık sistemi tepkileri

* Kalp krizi riskleri ve kalp sağlığı sorunları

EN SAĞLIKLI KOLAJEN HANGİSİ?

Yurt'ta yer alan habere göre, kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kolajen ihtiyacını karşılamak için en etkili ve doğal yöntemin kelle paça çorbası olduğunu söyledi. Prof. Dr. Canan Karatay, toz veya kapsül formundaki kolajen ürünlerinin sağlıklı olmadığını, ciddi sağlık riskleri taşıdığını şu sözlerle ifade etti:

"Hiçbir proteinin toz haline gelmiş hali protein değildir. Bunlar kalbi büyütüyor, kalp krizi yapıyor hatta kalbi durdurabiliyor."

DOĞAL KOLAJEN TAVSİYESİ

Prof. Dr. Canan Karatay, kelle paça sevmeyenler için de alternatif bir karışım önerdi:

* Bir limon sıkın

* Bir çay kaşığı kristal kaya tuzu ekleyin

* Hazırlanmış kemik suyu ekleyip karıştırın

* Kahvaltıdan önce için

TAKVİYEDEN ÇOK DOĞAL YÖNTEMLER TERCİH EDİLMELİ

Uzmanların tavsiyesine göre, kolajen ihtiyacını doğal yollarla karşılamak daha sağlıklı ve güvenli bir seçenek. Kelle paça çorbası ve kemik suyu gibi besinlerle desteklenen bir beslenme düzeni, hem eklem sağlığını hem de cilt kalitesini artırmak için öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN