Prens Harry'nin aldığı ödüle tepki: Bu bölücü kişiyi mi seçtiniz?

Prens Harry'nin aldığı ödüle tepki: Bu bölücü kişiyi mi seçtiniz?

Kraliyet hayatını bırakıp ABD’de yerleşen İngiltere Prensi Harry, gazi askerlere desteğinden dolayı ESPY ödülüne layık görüldü. Prens Harry'nin, Afganistan'da ölen NFL oyuncusunun onuruna verilen Pat Tillman Hizmet Ödülü'nü almasıyla Tillman'ın eşi Mary Tillman, "Ödülü vermek için bu kadar tartışmalı ve bölücü bir kişiyi seçmeleri konusunda oldukça şaşkınım" dedi.

Dört yıl önce İngiltere kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılan Prens Harry, ESPY Ödülleri kapsamında verilen "Pat Tillman" ödülünün sahibi oldu. 10 yıl boyunca İngiliz ordusunda görev yapan Prens, 2014 yılında kurduğu Invictus Games aracılığıyla gazilere yaptığı katkılardan dolayı ödülü aldı.

NTV'de yer alan habere göre; Prens Harry ödül konuşmasında şunları söyledi:

"Gerçek şu ki, burada Pat Tillman Ödülü sahibi Prens Harry olarak değil, daha ziyade 20'den fazla ülkeden binlerce gazi ve hizmet personeli adına düzenlenen Invictus Games Vakfı'nın sesi olarak burada bulunuyorum."

'ÖDÜLÜ BÖLÜCÜ BİRİNE VERMELERİNE ŞAŞIRDIM'

Prens Harry'nin, 11 Eylül'den sonra orduya katılan ve 2004'te 27 yaşındayken Afganistan'da ölen NFL oyuncusunun onuruna verilen Pat Tillman Hizmet Ödülü'nü alacağının açıklanmasının ardından Tillman'ın eşi Mary Tillman "Ödülü vermek için bu kadar tartışmalı ve bölücü bir kişiyi seçmeleri konusunda oldukça şaşkınım" dedi.

ESPN'e göre, bu ödül "sporla güçlü bir bağlantısı olan ve mirasını yansıtacak şekilde başkalarına hizmet eden kişiye" veriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN