Pirinç karıncalandıysa hemen bunu deneyin! En zararsız yöntem: Bir su bardağı koyunca hepsi ortadan kayboluyor

Pirinç karıncalandıysa hemen bunu deneyin! En zararsız yöntem: Bir su bardağı koyunca hepsi ortadan kayboluyor

Çeşit çeşit yemeklerde kullanılan pirincin karıncalanması bazen çöpe gitmesine sebep oluyor. Ama bu yöntemle pirinçlerinizi çöpe gitmekten kurtarabilirsiniz. Bütün karıncalar kayboluyor. İşte pirinci karıncalardan temizlemenin en zararsız yolu...

Pirinç, dünya mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olmasına rağmen, yanlış saklandığında veya fazla karınca olan yerlerde muhafaza edildiğinde karıncalanabilir. Ancak pirincinizin içi karınca doluysa endişelenmeyin, çünkü bu sorunu çözmek için evinizde bulunan malzemelerle basit bir yöntem bulunuyor.

Pirincin içinde karıncalar olduğunda, çoğu kişi pirinci dökmeyi tercih eder. Ancak, pirinci dökmek yerine karıncalardan kurtulmanın doğal ve etkili bir yolu vardır. İşte, pirincinizin içindeki karıncalardan zarar vermeden kurtulmanın basit bir yolu:

KARINCALANMIŞ PİRİNÇ NASIL TEMİZLENİR?

Pirincinizin karıncalanmış olduğunu fark ettiğinizde, ihtiyacınız olan tek şey sirke ve geniş bir kap. Pirinci bir kaba yayın ve su bardağının boyunu geçmeyecek şekilde yayın. Ardından, bir su bardağı sirkeyi pirincin ortasına koyun. Karıncaların pirinçten uzaklaşana kadar bekleyin. Bu işlem sırasında, karıncaların kapın dışına doğru uzaklaştığını göreceksiniz. Bu işlemden sonra pirincinizi doğru saklama koşulları altında muhafaza etmeyi unutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN