Pazarcılar bu yöntemi saklıyor! Bal gibi karpuzu gözünden tanıyacaksınız: En güzel karpuz böyle seçiliyor

Pazarcılar bu yöntemi saklıyor! Bal gibi karpuzu gözünden tanıyacaksınız: En güzel karpuz böyle seçiliyor

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber yazın en güzel meyvesi olan karpuz tezgahlardaki yerini aldı. Lakin herkesin kafasında “iyi karpuz nasıl seçilir?” Sorusu bulunuyor. Artık bu derdiniz son bulacak. İşte en güzel karpuzu seçme yöntemi…

Hem hafif olması hem sulu olması hem de sıcakların karşısında ferahlatıcı bir tadı olması karpuzu yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi yapıyor. Lakin bu noktada karpuzun en iyisini seçmek oldukça önemli. Peki, en iyi karpuz nasıl seçilir? Karpuzun tatlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte karpuz seçmenin püf noktaları…

yeni-proje-1.jpg

KARPUZ SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

BOYUTU VE ŞEKLİ

Karpuzu seçerken ilk bakılması gereken konu karpuzun şekli ve boyutudur. En iyi karpuz genelde simetrik ve düzgün bir şekle sahip olur. Eğer ki karpuz çarpık ve düzensiz bir şekle sahipse bu onun büyüme esnasında yeterince sulanmadığını gösterir. Orta boy karpuzlar genellikle daha tatlıdır, aşırı büyük ya da küçük karpuzlardan kaçının.

yeni-proje-2.jpg

KABUĞUNUN RENGİ ÇOK ÖNMELİ

Karpuz seçiminde bakılması gereken bir diğer konu ise kabuğunun rengidir. Bu kapsamda karpuzun dış kabuğu parlak ve canlı bir renge sahip olmalıdır. Bunun yanı sıra eğer karpuzun üstünde sarımsı bir renk varsa bu o karpuzun olgun ve lezzetli olduğunu gösterir.

SAP KISMINI KONTROL EDİN

Karpuz alırken sapına ve alt kısmına da bakmanız önemlidir. Eğer karpuzun sapı kurumuş ve kahverengi renkte ise, karpuzun olgun olduğu anlaşılır.

yeni-proje-3.jpg

SES TESTİ YAPMAYI UNUTMAYIN

Birçok kişinin uyguladığı ses testi yöntemi oldukça önemlidir. Bu kapsamda karpuzu elinize aldıktan sonra hafifçe vurarak gelen sesi dinlemelisiniz. Eğer boş bir ses geliyorsa karpuz olgun ve suludur. Tok bir ses geliyorsa bu karpuzun yeteri kadar olgunlaşmadığını gösterir.

yeni-proje-4.jpg

AĞIRLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Karpuz ne kadar ağırsa bu onun o kadar sulu ve tatlı olduğunun göstergesidir.

ÜZERİNDEKİ ÇATLAKLARA BAKIN

Seçeceğiniz karpuzun üzerinde ince çatlaklar ya da kahverengi şeker noktaları varsa bu, karpuzun içindeki şeker oranının yüksek olduğunu ve dolayısıyla tatlı olduğunu gösterir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN