Onun adına ölümsüzlük meyvesi deniyor! Çinlilerin uzun yaşamlarının sırrı sayılıyor! Türkiye’de bolca yetişiyor

Onun adına ölümsüzlük meyvesi deniyor! Çinlilerin uzun yaşamlarının sırrı sayılıyor! Türkiye’de bolca yetişiyor

Türkiye'de bol miktarda yetişiyor içerdiği yüksek vitamin oranları ile vücudu baştan aşağı yeniliyor. Kış döneminde hastalıklara karşı koruyucu etki sağlıyor Çinlilerin uzun yaşam sırları bu meyvede yatıyor. Ölümsüzlük meyvesini tüketen eşe dosta bu meyveyi öneriyor.

Potasyum, Demir, Manganez, Magnezyum, Fosfor, Kalsiyum, Çinko ve Sodyum mineralleri açısından zengin bir meyve olarak karşımıza çıkan Hünnap (Ziziphus jujuba), cehrigiller (Rhamnaceae) ailesinden gelmektedir. Bahar mevsimi geldiğinde Hoş kokulu sarı renkli çiçekleriyle göz boyayan hünnap, dikenli bir ağaç türüdür. Meyvesinde şeker, tanin ve müsilaj maddeleri yer alırken güneşte kurutulan olgun meyveler çerez olarak çay ile tüketilmektedir. Geleneksel tıpta sık sık kullanılan Hünnap, Çinlilerin de bol miktarda tükettiği meyveler arasında yer alıyor.

HÜNNAPIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

İri bir zeytini andıran hünnap, sert çekirdekli bir yapıya sahiptir. Başlangıçta yeşil bir görünüme sahipken olgunlaştıkça kırmızıya hatta siyah ve mor renge dönen hünnapların dış kabuğu derimsi ve ince yapıdadır. Koparıldığında ise elmadaki gibi sert ve beyaza yakın bir katman sizi bekliyor olacak. Birkaç saat içerisinde sarılaştığı görülürken aynı zamanda yumuşamaktadır. Bununla birlikte birkaç gün içerisinde kabuğu buruşarak pulpa daha tatlı bir lezzeti ulaşıyor. Hünnap bahçede yetiştirilen bir bitki olmasının yanı sıra yabani olarak da bulunabilmektedir.

Hünnap hasadı önümüzdeki günlerde başlayacak - Afyonşehir Gazetesi

Yenilebilir meyveleri ile şifa sağlayan hünnap daha az asitli bir elma kıvamına ve tadına sahiptir. Kahverengi, mor ve siyahı doğru olgunlaşırken yavaş yavaş karışmaktadır. Bu görüntüsüyle bir hurmayı andıran hünnap 2 tohumlu zeytin çekirdeğine benzeyen sert çekirdeklere sahiptir.

HÜNNABIN FAYDALARI NELERDİR?

Çin ve Kore'de geleneksel tıp yöntemlerinde kullanılan hünnap mantar önleyici, antibakteriyel, ülser önleyici, iltihap önleyici, sakinleştirici gibi pek çok farklı etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra doğum kontrolü, hipotansif, antinefritik, kardiyotonik, antioksidan, bağışıklık uyarıcı ve yara iyileştirici özellikleri de sahiptir.

Manisa'da hünnap hasadı başladı - Son Dakika Haberleri

Hünnap, Gan Cao ile birlikte Çin tıbbında diğer bitkileri uyumlaştırmak ve hafifletmek için kullanılır. Hünnap yapraklarında yer alan ziziphin adlı bir bileşik tatları algılama yeteneğini baskılıyor. Hünnap meyvesi soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara tedavi etme konusunda da oldukça yararlıdır. Meyvesi vitamin, amino asit açısından oldukça faydalıdır. Meyvenin kullanım alanlarına baktığımızda ise Çin tıbbında dalak hastalıkları için fayda sağladığı görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN