Ne fındık ne ceviz ne kaju: Asıl şifa yüzüne bakmadığımı bu kuruyemişte

Ne fındık ne ceviz ne kaju: Asıl şifa yüzüne bakmadığımı bu kuruyemişte

Sağlığa En Faydalı Kuruyemişler: Hangi Kuruyemişler Gerçekten Faydalı? Üzüm, badem, ceviz ve…

Kuruyemişlerin besleyici yağlar içerdiği ve uygun miktarda tüketilmeleri halinde sağlığa faydalı olduğu herkes tarafından bilinir. İnsanların büyük bölümü lezzetlerine göre tercihte bulunuyor olsa da, sağlığımıza en faydalı kuruyemişler nispeten daha az tüketilenlerden oluşuyor. İşte sık sık tüketilen kuruyemişler arasında sağlığa en faydalıları…

Hem lezzeti hem de sağlıklı besin değerlerine sahip olması nedeniyle kuruyemişler, diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasındadır.

Buna karşın kuruyemişlerde bulunan yüksek kalori miktarı, aşırı tüketilmesi halinde vücutta yağlanma ve kilo artışı problemlerine neden olabilir. Türkiye’de özellikle akşam yemeklerinden sonra çay ve kahve eşliğinde tüketilen kuruyemiş çeşitlerinden hangisinin sağlığımız için en faydalı olduğunu hiç düşündünüz mü?

Hiçbir kuruyemişi tek başına zararlı olarak nitelemek mümkün değildir. Ancak kuruyemişler, uygulandıkları işlemler ya da tüketen kişinin özelliklerine göre sağlığımız için bir tehdit haline gelebilir. Örneğin, en sevilen kuruyemişlerden fındık, kavrularak tüketilmesi halinde bütün faydalı özelliklerini kaybetmesinin yanı sıra, kanserojen bir hale dönüşebilir.

İşte Sağlığımız İçin En Faydalı Kuruyemişler

Kuru Üzüm

Türkiye’de bolca bulunmasına rağmen, talebin az olması nedeniyle daha çok ihracatta kullanılan kuru üzüm, en sağlıklı yemiş türleri arasında yer alır. Özellikle Asya ülkelerinde her gün tüketilen kuru üzüm, hafıza üzerinde güçlendirici etkilere sahiptir.

Neuchâtel Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, Japonya’da yaşayan insanların çok daha güçlü hafızalara sahip olmasının bir gerekçesi de beslenme alışkanlıkları olarak belirtilmiştir. Asya’daki toplulukların rutin diyetlerinde bol bol kurutulmuş meyvelerin bulunduğu aktarılmıştır.

Badem

En sevilen kuruyemişlerin arasında yer alan badem, aynı zamanda bir şifa deposudur. Sindirim sisteminin çalışmasını hızlandıran badem, kilo verme sürecini destekleyen besinler arasında ilk sıralarda yer alır. Bol miktarda E vitamini içeren badem, çiğ ya da kavrulmuş olarak tüketilebilir.

Antep Fıstığı

Tatlılarda ve çikolatalarda bol bol kullanılan antep fıstığı, tekli doymamış yağlar ve çoklu doymamış yağlar açısından zengindir. Bu sağlıklı yağlar, kalp sağlığını destekler, kötü LDL kolesterol seviyelerini düşürür ve iyi HDL kolesterol seviyelerini artırır.

Bitkisel bir protein kaynağı olan antep fıstığı, kas gelişimi ve onarımı için önemlidir. Lezzeti nedeniyle sık sık tercih edilen antep fıstığı, hücresel sağlık, enerji metabolizması ve sinir sistemi fonksiyonu için de oldukça faydalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN