Limonlarınızı ilk günkü tazeliğinde saklayın! Limonları tazecik tutmanın 4 yolu

Limonlarınızı ilk günkü tazeliğinde saklayın! Limonları tazecik tutmanın 4 yolu

Marketten ya da pazardan aldığınız limonlar hızlı bir şekilde çürüyorsa bu durumu ortadan kaldıracak 4 farklı yöntem bulunuyor. Aldığınız limonlar ilk günkü tazeliğinde kalacak uzun süre tazeliğini koruyacak. İşte limonları uzun süre saklamanın yöntemi…

Mutfakta sıkça kullanılan ürünlerin başında gelen limonları uzun süre saklamak ister misiniz? Sebze ve meyvelerin çabuk küflenmesi mutfakta da zaman zaman problemlere neden oluyor. Bu durumu önlemek ve limonları uzun süre taze tutmak için kullanabileceğiniz 4 farklı yöntem bulunuyor. İşte limonları uzun süre saklamanın yöntemi…

1. Limonları buzdolabında saklamak

Aldığımız limonları buzdolabında saklayarak nemin azalmasını sağlayabilir küflenme durumunun önüne geçebilirsiniz. Buzdolabında tutulan limonlar daha uzun süre taze kalacaktır.

Limon Nasıl Saklanır? Uzun Süreli Limon Saklamanın Püf Noktaları | UFS

2. Limonları vakumlu poşetlerde saklamak

Buzdolabına koysam da yine de küfleniyor diyenler limonları vakumlu poşetlere koyarak hava ile temasını kesmelidir. Bu sayede limonlar daha uzun süre taze kalacaktır.

3. Limonları tuzlu suya batırmak

Limonları uzun süre taze tutmanın bir diğer yolu ise tuzlu suya batırmaktır. Bu yöntem küflenmenin önüne geçerken limonları tuzlu su içerisinde saklamak bakteri ve küf oluşumunu da engelleyip tazeliğini koruyacaktır.

limon-kuflenmek-kapak.jpg

4. Limonları kuru ve serin bir yerde saklamak

Limonları kuru ve serin bir yerde saklamak da küflenmenin önüne geçen etkili yöntemlerden biridir. Bu yöntem ile birlikte limonlar havalandırılarak nemden uzak tutulur ve uzun süre tazeliği korunur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN