Kredi faizleri indi! Albaraka, Halkbank, İş Bankası, TEB... İlk kez bu bankalar uygulacak

Kredi faizleri indi! Albaraka, Halkbank, İş Bankası, TEB... İlk kez bu bankalar uygulacak

Kredi çekmeyi düşünenlere müjde verildi! Kredi faizleri indi! Albaraka, Halkbank, İş Bankası, TEB... İlk kez bu bankalar uygulamaya geçecek...

Hazine Müsteşarlığı tarafından yürürlüğe giren yeni yasal düzenleme ile, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları, birikimlerini teminat olarak göstererek bankalardan düşük faizli kredi kullanma imkanı elde etti. Bu düzenlemenin ardından Türkiye İş Bankası, TEB, Halkbank ve Albaraka Türk, BES üzerinden kredi kampanyalarını duyurdu.

EMEKLİLİK BİRİKİMLERİNİZİ NASIL DEĞERLENDİREBİLİRSİNİZ?

Fatura desteği alan elektrik abonelerine EPDK'dan 'güvence bedeli' müjdesi | Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, bireysel emeklilik sistemine dahil olan bireyler, birikimlerini teminat olarak kullanarak bankalardan kredi alabilecekler. Türkiye İş Bankası, TEB, Halkbank ve Albaraka Türk, bu yeni imkanları sunan ilk bankalar arasında yer aldı.

Yeni düzenlemeye göre, borç ödenirse, kullanılan kredi miktarı kadar birikim emeklilik hesabına geri aktarılacak. Ancak, borç ödenmezse, banka, birikimlerin bir kısmını satarak borcu tahsil edecek ve geriye kalan tutar katılımcının hesabına aktarılacak. Bu sistem, BES katılımcılarına önemli finansal avantajlar sağlamayı vaat ediyor.

BES TEMİNATLI KREDİNİN AVANTAJLARI

Bankalar Maaşlara Haciz Koyabilir mi? - Kılıç Hukuk ve Danışmanlık Bürosu

BES teminatlı kredi kullanmanın öne çıkan avantajları arasında, düşük faiz oranları ve birikimlerin devlet katkısı kesintisi olmadan değerlenmeye devam etmesi bulunuyor. Bu krediyi kullanarak, BES hesaplarınızı bozdurmadan nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kredi vadesi ve tutarı, kişisel ihtiyaçlarınıza göre esnek bir şekilde planlanabilir.

BES TEMİNATLI KREDİ KULLANMA ŞARTLARI

BES teminatlı kredi başvurusu yapmak isteyenlerin, en az 3 ay boyunca düzenli olarak BES hesabına katkı payı yatırmış olması gerekmektedir. Ayrıca, talep edilen kredi tutarının genellikle %120’sine denk gelen BES birikiminiz bulunması gerekmektedir.

Daha detaylı bilgi ve başvuru için, yukarıda belirtilen bankaların resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN