Kleopatra’nın güzelliğini borçlu olduğu kil! Sivas'tan çıkıyor, dünyaya satılıyor: Saçtan dişe kadar kullanılıyor

Kleopatra’nın güzelliğini borçlu olduğu kil! Sivas'tan çıkıyor, dünyaya satılıyor: Saçtan dişe kadar kullanılıyor

Yılların güzellik sırrı! O ilimizden bütün dünyaya dağılıyor! Kleopatra’nın güzelliğini borçlu olduğu kil! Sadece ciltte değil, diş ve saça kadar! Faydaları saymakla bitmiyor. Sivas'tan çıkıyor, dünyaya satılıyor...

Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın güzellik sırlarından biri olarak bilinen kil, günümüzde Sivas'ta modern üretim teknikleriyle kozmetik ürünlere dönüştürülerek dünya pazarına sunuluyor. Cilt temizliği, nem dengesi ve genel cilt sağlığı gibi birçok fayda sağlayan kil, tarih boyunca güzellik ve sağlık için tercih edilen doğal bir malzeme olarak öne çıkıyor.

KİLİN MODERN DÖNÜŞÜMÜ

Sivas'ta faaliyet gösteren Dermokil firması, Kleopatra’nın güzellik sırrı olarak bilinen kili, 350 farklı kozmetik ürüne dönüştürüyor. Firmanın Ar-Ge müdürü Elif Ecer, kilin toprak kökenli bir hammadde olduğunu ve farklı özelliklere sahip birçok kil çeşidinin bulunduğunu belirterek "Kil aslında toprak kökenli bir ham maddedir. Kil mineralleri zamanla kayaçların belirli sıcaklık, basınç, jeotermal ve fiziksel şartların değişimi ile kayaçların zamanla aşınması sonucunda oluşur. Cilt için gerekli mineral bakımından oldukça zengin içeriğe sahip olan kil yüzyıllardır güzellik, sağlık ve temizlik için kullanılan kadim bir bilgidir. Doğada birbirinden farklı özellik ve nitelikte birçok kil çeşidi bulunmaktadır. Her kil varyantı kozmetik ürünlere uygun değildir. Renkleri, mineral değerleri, kullanım amaçları, teknik özellikleri bakımından farklılık gösteren killer AR-GE laboratuvarlarımızda teknik ekibimiz tarafından analiz edilip uygunluğuna göre ilgili kozmetik reçetelerinde konumlandırılmaktadır. Ayrıca Bağımsız ve tarafsız laboratuvarlarda da kendi testlerimizi kontrol edip ondan sonra hangi kil kullanılması gerekiyor? Hangi cilt tipine uygun? Veya saç için, diş için kullanıma uygun olup olmadığına karar veriyoruz” dedi.

Dünya kadınları Sivas’ın toprağıyla güzelleşiyor

DİŞTEN SAÇA KADAR FAYDALI

Kilin içerisinde bulunan minerallerin cilt, saç ve diş sağlığına birçok faydası bulunduğunu belirten Ecer şöyle devam etti: “Kalsiyum, sodyum, silisyum, magnezyum, potasyumdan tutun daha birçok cilt sağlığına iyi gelecek ve diş sağlığına çok iyi gelecek değerli mineraller var. Biz kili, hem ağız bakım ürünlerimize, hem de kişisel bakım ürünlerimize hem de saç bakım ürünlerimizde 350 kalem reçetelerimizde yer veriyoruz. Saçta kullandığımız kilin saçı yumuşatma, saçı besleme ve kökten uca besleme özelliğine sahip olduğunu biliyoruz. Cilt bakım ürünlerinde yine her cilt tipi için aslında farklı killer kullanılıyor. Yağlı ciltler için ayrı, karma ciltler için veya kuru ciltler için ihtiyacı olan kil aslında farklı”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN