Kış ayının vazgeçilmezi! Tarhana çorbasını bir de böyle pişirin: Canan Karatay övgüyle bahsediyor

Kış ayının vazgeçilmezi! Tarhana çorbasını bir de böyle pişirin: Canan Karatay övgüyle bahsediyor

Kış aylarının vazgeçilmezi olarak bilinene Tarhana çorbasını bir de böyle pişirin! Canan Karatay'ın övgüyle bahsettiği tarhana çorbasının faydasını arttıracak pişirme yöntemi...

Türk mutfağının en eski ve en besleyici yemeklerinden biri olan tarhana, un, yoğurt, maya, sebze ve baharatların harmanlanarak fermente edilip kurutulmasıyla elde ediliyor. Ardından öğütülerek toz haline getirilen tarhana, özellikle soğuk kış günlerinde vücuda güç veriyor. Prof. Dr. Canan Karatay’ın da sıkça tavsiye ettiği bu lezzet, bağışıklığı güçlendirici özellikleriyle biliniyor ve özellikle gribal enfeksiyonlara karşı etkili bir koruma sağlıyor.

Tarhana Çorbası hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak öne çıkarken, besin değerini artırmanın birkaç püf noktası bulunuyor. İşte tarhanayı daha faydalı hale getirecek tarif!

TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Sakın bir daha içmeyin! Uzmanlar hastayken tarhana çorbası içenleri uyardı…

Tarhana çorbası hazırlarken adım adım izleyebileceğiniz pratik tarif şu şekilde:

  1. Tarhana Karışımını Hazırlayın: Geniş bir kaseye 3 yemek kaşığı toz tarhana alın. Üzerine 2 bardak oda sıcaklığındaki suyu ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak tarhananın yumuşamasını sağlayın. Yaklaşık 15 dakika bu şekilde bekletin.

  2. Yağları Eriyene Kadar Isıtın: Orta büyüklükte bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Orta ateşte yağlar eriyene kadar ısıtın.

  3. Sarımsak ve Salça Ekleyin: 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edin. Malzemeleri güzelce kavurun.

  4. Tarhanayı Ekleyin: Bekletilen tarhana karışımını tencereye ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz toz nane serpiştirin. Karışımı iyice karıştırın.

  5. Suyunu Ekleyin ve Pişirin: Tencereye 5 su bardağı su ilave edin ve çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Çorba koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.

  6. Servis Edin: Kaynayan tarhana çorbasını sıcak bir şekilde servis edin. Üzerine isteğe bağlı olarak biraz daha nane serpebilirsiniz.

Tarhana Çorbasının Faydaları: Bu besleyici çorba, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle öne çıkıyor. Tarhanadaki yoğurt, sebzeler ve baharatlar, vücuda doğal bir enerji kaynağı sunarken, soğuk algınlığına karşı koruyucu bir kalkan görevi görüyor.

Bu tarifle hem lezzetli hem de sağlıklı bir tarhana çorbası hazırlayarak soğuk kış günlerinde bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN