Kimse tadını unutamıyor, gurmelerden tam not alıyor! Türkiye’nin o lezzetleri listeye adını yazdırdı

Kimse tadını unutamıyor, gurmelerden tam not alıyor! Türkiye’nin o lezzetleri listeye adını yazdırdı

Farklı gelenek ve kültürlerin yanı sıra her kültürde farklı damak tadı da bulunuyor. Dünyanın dört bir yanında birbirinden farklı lezzetler sofraları süslerken dünyanın en iyi yemek eşlikçileri de belli oldu. Ünlü gurmeler tam not veriyor tadına bakmayanlar bin pişman oluyor. Türkiye'den o lezzetlerde bu listenin içerisine adını yazdırdı. İşte dünyanın en iyi sosları…

Dünyanın farklı yerinde birçok farklı lezzet bulunurken dünyanın en iyileri de tek tek sıralandı. Taste Atlas dünyanın en iyi soslarını sıraladı. Lezzet eleştirmenleri tarafından incelenen bu lezzetler dünyanın en iyileri oldu. İşte dünyanın en iyi sosları…

TÜRKİYE'DE LİSTEDE YER ALIYOR

Dünyanın en iyi sosları belirlenirken Türk lezzetleri de listeye girmeseydi ayıp ederdim. Listenin 18. sırasında haydari yer alırken 33. sırada cacık 58. sırada ise acılı ezme yer aldı.

DÜNYANIN EN İYİ İLK 10 SOSU

Toum Sos Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu) - Yemek.com

1. Toum / Lübnan

Lübnan mutfağını özel sarımsak ezmesi olarak bilinen Toum, havan ve havan tokmağı kullanılarak yavaş yavaş ezilerek tüm dişlerin aromasını homojen bir şekilde yağ verdi Bir Lezzet olarak bilinmektedir. Sosun içerisinde tuz ve limon suyu eklenerek hafif tatlı ve ekşi 1 tat elde ediliyor. Kızarmış tavuk bir gün tavuk şiş veya tavuk shawarma gibi geleneksel lezzetlerle kullanılmaktadır.

Aji Criollo | Traditional Salsa From Peru

2. Aji criollo / Peru

Sarı aji biberi ve yağın birleşimiyle hazırlanan bu lezzet Peru salsası olarak biliniyor. Aşırı derecede sıcak bir baharat olarak tüketilen bu lezzet tüketilirken dikkatli olunması gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Dünya mutfağında Türk izi: En iyi soslar belli oldu - Tuna Gazete

3. Leskovački domaći ajvar / Sırbistan

Sırplara özgü bir lezzet olarak bilinen anjvar Türkiye'de de fazlasıyla tüketilmektedir.

Guacamole sos nedir? Guacamole sos nasıl yapılır? Guacamole sos tarifi

4. Guacamole / Meksika

Tarihi 1.500'lü yıllara astik imparatorluğu'na kadar dayanan bu sos Meksika'da her sofrada yer alıyor. Olgun ezilmiş avokado, soğan, kırmızı biber ve iste bağlı olarak tomatillo ve deniz tuzu ile birlikte kişniş gibi baharatların karışımı ile elde ediliyor.

Tzatziki (Yunan Cacığı) Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) | Yemek Tarifleri - YemekNet

5. Tzatziki (Yunan Usulü Cacık) / Yunanistan

Yunanistan denildiğinde akla ilk gelen sos caciki oluyor. Yoğurt, salatalık, sarımsak, dereotu bir gün nane ve maydanoz gibi çok sayıda bitki ve baharatın karışımı ile elde edilen bu lezzet yemeklerin eşlikçisi oluyor.

Makedonya'da Ne Yenir, Ne İçilir? | 12 Yöresel Lezzet | Fixbilet Blog

6. Ajvar / Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya'da çok sık yapılan ajvar, Balkanlar ve Doğu Avrupa'nın her yerinde popüler bir çeşni olarak bilinmektedir.

Lübnan Mutfağından Muhteşem Lezzet Mütebbel Tarifi????Mütebbel Meze Tarifi - YouTube

7. Mutabal / Lübnan

Lübnan mutfağına özgü pek çok farklı sos bulunurken bu lezzet közlenmiş patlıcan, tahin, limon suyu virgülü sarımsak, yoğurt, zeytinyağı ve tuz karışımı ile elde edilmektedir.

Receta de ají rocoto y ají de pollería para acompañar platillos peruanos - Mejor con Salud

8. Salsa de rocoto / Peru

Peru'da hemen hemen her masada yer alan bu sos kırmızı rokoto biber, yağ ve limon suyuyla, ara sıra maydanoz, kişniş veya süt ile birlikte yapılmaktadır.

Makalo - Wikipedia

9. Makalo / Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya'da yapılan sarımsak, ılık yağ veya tereyağı, şarap sirkesi, ılık su ve tuzdan elde edilen bu lezzet ahşap bir kase içerisinde iyice karıştırılarak elde edilmektedir. Bu yemeğe genellikle kurutulmuş kırmızı biber, kıyılmış maydanoz, acı biber gevreği, ceviz, süt veya yoğurt eklenir.

Lübnan Mutfağından Lezzetine Doyum Olmayan Otantik Yemekler

10. Humus / Lübnan

Uluslararası alanda popüler bir sos olarak bilinen humus nohut küresinin tahin, limon suyu ve sarımsakla birleşmesi ile elde edilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN