Kilo veremiyorsanız nedeni anne babanız olabilir! Bilimsel olarak araştırıldı, ispatlandı

Kilo veremiyorsanız nedeni anne babanız olabilir! Bilimsel olarak araştırıldı, ispatlandı

Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, insanların kilo vermesinde en önemli etken bilimsel olarak tespit edildi. İşte detaylar...

Başta hormon bozuklukları ve ilaç kullanımı gibi pek çok etken, kilo verme sürecini zorlaştırabilir. Ancak İngiliz bilim insanları, kilo vermenin önündeki en büyük engelin, genler olabileceğini açıkladı.

Essex Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, 20 ile 40 yaş aralığındaki 38 katılımcıya DNA testi yaptı.

Katılımcılara, çalışma boyunca her zamanki beslenme ve yaşam alışkanlıklarını sürdürmeleri ve başka bir antrenman yapmamaları söylendi.

ZAYIFLAMAK BİLE GENETİK

Ntv'de yer alan habere göre, araştırma sonuçları şaşırtıcıydı. Dr. Henry Chung liderliğindeki ekip, daha fazla gene sahip olanların en hızlı zayıflayan kişiler olduğunu belirledi.

Çalışma süresince en fazla genetik belirteç taşıyan kişiler, 5 kiloya kadar kilo verirken, genetik belirteç taşımayan kişiler ortalama yalnızca 2 kilo verebildi. Araştırmacılar, zayıflama genlerinin kilo kaybının yaklaşık üçte ikisinden sorumlu olduğunu belirtti.

KOŞU PERFORMANSI GENETİKLE BAĞLANTILI

Dr. Henry Chung, "Bu araştırmada genlerin egzersiz ve yaşam tarzı değişiklikleri olmadan hiçbir işe yaramayacağını, çünkü hepsinin birbirine bağlı olduğunu unutmamak önemli" dedi.

Research Quarterly for Exercise and Sport dergisinde yayınlanan makalede, koşu performansının da genetikle bağlantılı olduğunun altı çizildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN