Kediler neyden korkar?

Kediler neyden korkar?

Evcil hayvanlar arasında özgürlüklerine en düşkün hayvanlar olarak bilinmektedir. Kendilerine özgü tavırlarının yanında ürkek oldukları durumlarda bulunmaktadır. Böyle durumlarda yüksek adrenalinden dolayı tüy döktüğüne tanıklık edilebilmektedir.

Kedilerin aslından bilinenin aksine birçok şeyden korkmaktadır. Bunlar da tahmin edilenin çok dışında şeyler olmaktadır. Korktukları zaman sinirli, gergin, stresli olan kediler kendilerini rahat ve güvende hissetmek isterler. Bu yüzden kedilerin nelerden korktuğunu bilmek çok önemli olmaktadır.

KORKAN KEDİYİ NASIL FARK EDERİZ?

Korkan kediler kendilerini güvensiz ve rahat hissetmezler. Bu yüzden korktukları zaman normalin dışında şeyler gerçekleşir.

Bunlar;

Normal davranışlarının aksine garip tavırlar sergilerler.
Normal alışkanlıklarını yerine getirmezler.
Sindirim sisteminde bazı problemler ortaya çıkar.
Ciltlerinde sorunlar görülür.
Normalden fazla tüy dökmeye başlarlar.
Saldırgan davranışlar gösterirler, değişik sesler çıkartırlar.

Bu davranışlar sonucu kedinin korktuğu düşünülebilir. Böyle bir durumda kediyle daha fazla ilgilenilmeli, gerekirse veterinere götürülmelidir.

KEDİLERİN KORKMAMASINI NASIL SAĞLARIZ?

Kedilerimizin korkularını yenerken zorlu bir sürece girdiğimizi unutmamalıyız. Bu yüzden onlara elimizden geldiğince yardımcı olmalıyız. Sabırlı olmalı ve bolca anlayış ve sevgi göstermeliyiz. Bu süreci kedimizin yönlendirmeleriyle ilerletmeliyiz.

Ayrıca yemek, kedilerin zaaflarından biridir. Bu süreçte beslenmelerinde daha dikkatli davranmalıyız. Kedimizin aynı evde yaşayan birinde korktuğu durumlar olabilmektedir. Böyle bir süreçte kedimizi o kişinin beslemesini isteyerek kedimizin korkusunu atlatmasını sağlayabiliriz.

Bu süreçte kedilerimizin hassas olduğu zaman dilimidir. Bu dönemde çok üzerine gidilmemelidir. Sağlığıyla ilgili bir problem oluşmayan durumlara müsaade ederek kediyi kendi haline bırakabiliriz.

KEDİLERİN KORKULARI

Tahmin edilenin aksine kediler birçok şeyden korkmaktadır. Bunları bilmek kedileri anlamamıza daha çok yardımcı olmaktadır.

Su
Güçlü Kokular
Özgürlüklerini kaybetmek ve istedikleri gibi hareket edememek
Nadiren gördükleri yabancı kişiler ve nesneler
Rutin Değişiklikler
Çevrelerinde duydukları yüksek sesler
Salatalık
Muz
Elma
Köpekler
Kaplumbağalar
Çoraplar
Onlara Bakış Attığımızda
Çoraplar
Kendi yansımalarını görmek
Cezalandırılmak
Veteriner Ziyaretinde Bulunmak
Etrafında oluşan ani hareketler
Elektrik süpürgesini görmek ve sesini duymak
Saç kurutma makinesini görmek ve sesini duymak
Poşet ve taşıma çantaları

Görüldüğü gibi sanılanın aksine birçok şeyden korkabilmekteler. Bu yüzden kedilere karşı daha hassas ve anlayışlı olunmalıdır.

KEDİLERE KARŞI ANLAYIŞLI DAVRANILMASI

Kedi neyden korkar? Dediğimizde aslında bilmediğimiz birçok şeyden korktuklarını görmekteyiz. Bu yüzden kedilerimize korktukları anladığımızda daha fazla anlayış göstermeliyiz. Anlayış gösterirken onları ilgiye boğarak daha da fazla ürkütüp kaçırmamalıyız. Kendi hallerine bırakmalı ve gözlemlemeliyiz.

Artık bu sorunun üstesinde gelemediğimiz zaman veterinerimize başvurmakta fayda olmaktadır. Bir uzman görüşüyle bu süreci atlatarak kedimizi normal haline getirebilmeliyiz. Unutmamalıyız ki kediler de insanlar kadar hassas ve duygusal varlıklardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN