Kavurucu sıcaklar yastıklarımıza kadar sirayet etti! Sararan yastıkları ilk günkü gibi bembeyaz yapan yöntem

Kavurucu sıcaklar yastıklarımıza kadar sirayet etti! Sararan yastıkları ilk günkü gibi bembeyaz yapan yöntem

Kavurucu sıcaklar yastıklarımıza kadar sirayet etti! Terle birlikte sararan yastık yüzeylerini ilk günkü gibi bembeyaz yapan yöntem bulundu! İşte ayrıntılar...

Sıcak yaz gecelerinde ter içinde uyanıp yastığınızın sırılsıklam olduğunu görmek pek çok kişinin başına gelir. Terin etkisiyle yastıklar zamanla nemli kalır ve bu durum, yastık yüzeyinde biriken kir tabakasıyla birlikte hoş olmayan bir görüntüye neden olur.

SARARMIŞ YASTIKLAR NASIL BEYAZLATILIR?

Sararmış yastıklarınız bu yöntemle artık tertemiz! Kar gibi yastıklar için kalıcı çözüm

Uzun süreli kullanım sonucu yastıkların iç kısımlarına sinen kirler, dışarıya sararmış bir görüntü verir. Pahalı temizlik ürünleri bile bu lekeleri çıkaramazken, basit bir yöntemle yastıklarınızı ilk günkü beyazlığına kavuşturabilirsiniz. Bu yöntemin temelinde, evde bulunabilen birkaç malzeme var: oksijenli su, sirke, boraks, ve çamaşır deterjanı.

Yastıklarınızın henüz yeni olmasına rağmen sararması, onları kullanmaktan kaçınmanıza ve hatta atmayı düşünmenize neden olabilir. Ancak, bu basit tarifle sağlıklı yastıklarınıza tekrar temiz ve estetik bir görünüm kazandırabilirsiniz. İşte ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 1 bardak (200 ml) hidrojen peroksit (oksijenli su)
  • 1/2 bardak (100 ml) beyaz sirke
  • 1/2 bardak (100 ml) boraks
  • 1/2 bardak (100 ml) çamaşır deterjanı

YASTIKLARINIZI NASIL BEYAZLATIRSINIZ?

Makinede bile çıkmıyorsa sararan yastıkları böyle beyazlatın; 2 malzemeyi aynı anda sürmeniz yeterli - Yaşam Haberleri

Öncelikle, yastıklarınızı çamaşır makinesine yerleştirin ve suda bekletme ayarını aktif hale getirin. Makineye tarifte belirtilen miktarlarda sirke ve oksijenli suyu ekleyin. Eğer makinenizde suda bekletme ayarı yoksa ya da nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, yastıklarınızı büyük bir leğene koyarak üzerlerini suyla kaplayabilir ve ardından sirke ile oksijenli suyu ekleyerek birkaç saat bekletebilirsiniz.

Oksijenli su, doğal bir beyazlatıcı olarak bilinirken, sirke lekeleri çıkarmada oldukça etkilidir. Bu karışım sayesinde yastıklarınızdaki sararmış görüntüyü ortadan kaldırabilirsiniz.

Bekleme süresi dolduğunda, çamaşır deterjanı ve boraksı makineye ekleyin ve yastıklarınızı ön yıkamalı uzun bir programda yıkayın. Yıkama işlemi tamamlandığında, yastıklarınızın nasıl beyazladığını fark edeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN