Karpuzu bu saatlerde asla yemeyin: Meğer o organı darmaduman ediyormuş! Üniversite hocası uyardı

Karpuzu bu saatlerde asla yemeyin: Meğer o organı darmaduman ediyormuş! Üniversite hocası uyardı

Sağlığa faydalarıyla bilinen karpuzun doğru zaman diliminde tüketilmediğinde vücutta özellikle bir organa büyük zarar verdiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Yaz mevsiminin en çok tüketilen meyvesi karpuz, son yıllarda çekirdeksiz türüyle satış rekorları kırıyor. Karpuzu peynir ile birlikte sıcak havalarda tüketen ve bu şekilde öğün atlatan milyonlar, sabah akşam fark etmeksizin lezzetli meyveyi tüketmeyi tercih ediyor.

KARPUZ HANGİ SAATLERDE YENMEMELİ?

Karpuz, içerisinde bulundurduğu büyük oranda su ve faydalı besin değerlerine rağmen, uygun saat aralıklarında tüketilmediğinde zararlı olabilir.

Rusya Devlet Eğitim Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi Temel Tıp Disiplinleri Bölümü Başkanı olan Alexander Umnov, karpuzların kesinlikle gece saatlerinde yenilmemesi uyarısı yaptı.

Karpuzların sabah, öğlen ya da akşamın erken saatlerinde tüketilmesinde bir sorun olmadığını belirten Alexander Umnov, geç saatlerde yenilecek karpuzun mesane bölgesinde rahatsızlığa neden olacağını söyledi.

KARPUZU KİMLER YEMEMELİ?

Medyatava'da yer alan habere göre, 2 yaşın altındaki çocuklarda karpuza karşı gıda alerjisi oluşabileceğini hatırlatan ve bu nedenle ebeveynlerin bebeklere karpuz vermemesi gerektiğini söyleyen Alexander Umnov, ayrıca karpuzun çok güçlü bir idrar sökücü olduğunu ve bu nedenle genitoüriner sistem hastalıkları, böbrek taşları, şişkinlik, ishal, kolik, prostat ve pankreas gibi rahatsızlıklarda ciddi zararlara yol açabileceğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN