Karbonata karıştırıp ayak topuğuna sürün! Çözümü meğer evdeymiş: Pamuk gibi yumuşacık yapıyor

Karbonata karıştırıp ayak topuğuna sürün! Çözümü meğer evdeymiş: Pamuk gibi yumuşacık yapıyor

Her derde deva karbonat bu derdin de devasıymış! Karbonata karıştırıp ayak topuğuna sürün, sonuca şaşıracaksınız! Topuk çatlakları nasıl giderilir? Çözümü meğer evdeymiş. Pamuk gibi yumuşacık yapıyor...

Kuruyan ayaklar birçok kişi için kabus gibidir. Topukların kurumasının belli sebepleri vardır. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle iyice kuruyan topukları nemlendirmek ve yumuşatmak için yapabileceğiniz çok basit bir tarif var.

TOPUK ÇATLAĞI EN HIZLI NASIL GEÇER?

resim-2024-08-05-091723040.png

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte daha sık rastlanan topuk çatlakları, ayak sağlığını olumsuz etkileyen yaygın bir sorundur. Tüm gün boyunca ayakkabı içinde sıkışan ayaklarımız, bedenimizin tüm yükünü taşırken zamanla yıpranır ve çatlamaya başlar. Neyse ki, evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal bir formül sayesinde topuk çatlaklarınızı hızla onarabilirsiniz. İşte topuk çatlağını onaran ve ayakları yumuşacık yapan doğal formül ve uygulanışı.

Topuk çatlağının belirtileri arasında cilt yüzeyindeki pul pul beyaz kuru görünüm, kaşıntı, gerginlik hissi ve sertleşme bulunur. Özellikle yaz mevsiminde daha sık karşılaşılan bu sorun, uygun bakım yöntemleriyle hafifletilebilir.

TOPUK ÇATLAĞI İÇİN DOĞAL FORMÜL

Karbonat, cilt üzerindeki peeling etkisiyle ölü deri hücrelerini uzaklaştırır ve cildi yeniler. Limon ise doğal asidik yapısı ve antiseptik özellikleri sayesinde ciltteki bakterileri öldürür, enfeksiyon riskini azaltır ve içerdiği C vitamini ile cildin nemlenmesine katkıda bulunur.

resim-2024-08-05-091743816.png

MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI:

  • Karbonat ve limon suyunu bir kapta karıştırarak macun kıvamına getirin.
  • Elde ettiğiniz karışımı, topuklarınıza masaj yaparak uygulayın.
  • 10-15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.
  • Bu işlemi haftada 2-3 kez uyguladığınızda, topuklardaki çatlaklarında gözle görülür bir fark elde edeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN