Kapkara olan mop uçlarını bile kar beyazı yapan yöntem! Yenisini almadan önce bunu deneyin

Kapkara olan mop uçlarını bile kar beyazı yapan yöntem! Yenisini almadan önce bunu deneyin

Ev temizliğinin en hızlı ve en kolay yollarından biri mop ile yapılırken bu işi daha temiz ve daha kolay bir hale getirmek için de mop temizliğine dikkat edilmesi gerekiyor. Evin bütün kirini toplayan mopların temizliği de ayrı bir öneme sahiptir. Peki mop temizliği nasıl yapılır? İşte mop temizlemenin en kolay yolu…

Evin en çok kirlenen ve tozlanan yerlerine temizlemek için her ev hanımın kurtarıcısı olan mop temizliğin en kolay adresi oluyor. Evde ya da iş yerinde en dikkat edilen noktalardan biri temizlik ve ortamın kokusu olurken kötü kokmuş ve kirli bir mop ile temizlik yapmamakta bu noktada önem kazanıyor. Mop ya da vileda ucunu kolay bir şekilde temizlemenin yolu ise bu adımlardan geçiyor. Mop ve Vileda temizliği için mutlaka bu adımları izleyiniz. İşte mop temizlemenin en kolay yolu…

MOP UCU VE VİLEDA NASIL TEMİZLENİR?

Malzemeler;

Çamaşır deterjanı

Yumuşatıcı

Çamaşır suyu

Yer Paspası ve Mop Nasıl Temizlenir? | TemizSözlük

VİLEDA TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI

  • Öyle de paspasını ya da mop ucunu temizlemek için dikkat etmeniz gereken adımlar şu şekildedir:
  • Vileda ya da mop ucunu çıkarttıktan sonra eğer saç gibi elinizle alabileceğiniz pislikler varsa direkt ayıklayıp çöpe atmanız gerekiyor. Ya da kullanmadığınız bir fırça var ise bunun yardımı ile üzerindeki saç kıllarını temizleyebilirsiniz.
  • Daha sonra mop ucunu sıcak su koydunuz bir kovada yaklaşık 15 dakika kadar bekletiniz. Kovaya koyduğunuz suyun içerisine biraz deterjan birazcık da çamaşır suyu eklemeyi unutmayınız.
  • 15 dakikalık sürenin ardından paspas veya mop ucunu iyice sıkıp çamaşır makinesinin içerisine atınız.
  • Çamaşır makinesini attıktan sonra makinenin deterjan gözüne çamaşır deterjanı ve çamaşır suyu ekleyip birazcık da yumuşatıcı ekleyiniz.
  • Sıkma ayarı 800 de olacak şekilde makineyi ayarladıktan sonra su sıcaklığını da 40 dereceye getiriniz.
  • Yarım saatlik bir yıkama programı ile makinayı çalıştırdıktan sonra paspas ucunun çıkmasını bekleyiniz.
  • Bu yöntem ile kolaylıkla temizleyebileceğiniz paspas ucu ya da mop ucunu kurutarak temizliğe hazır hale getirebilirsiniz. Yüksek sıcaklık sayesinde paspas ucu kolay bir şekilde temizlenecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN