İstanbul'a 1 saat uzaklıkta! Buraya gitmek için ne vize gerekiyor ne Euro: Ekonomik yurt dışı tatili arayanlar buraya bayılacak

İstanbul'a 1 saat uzaklıkta! Buraya gitmek için ne vize gerekiyor ne Euro: Ekonomik yurt dışı tatili arayanlar buraya bayılacak

Yurt dışı tatili yapmak isteyenler bu yere bayılacak. İstanbul’a yalnızca 1 saat uzaklıkta olan bu muazzam yere gitmek için ne vizeye ihtiyacınız var ne de saatlerce yol çekmeye. Üstelik kültürel ve tarihi havasıyla sizi kendisine hayran bırakacak.

Birçok kişi yurtdışı tatilini düşünürken aklına ilk olarak Fransa, İtalya, İngiltere gibi yerleri getiriyor. Lakin bu ülkelerin hepsi aslında bakarsanız ciddi ücretler karşılığında gidip gezebileceğiniz yerler. İnsanlar ise ekonomik şartlardan dolayı yurtdışı gezilerini ya erteliyor ya da hayalini bile kurmuyor. Lakin yurtdışına çıkıp gezmek isteyenlerin daha ekonomik ve kolaylıkla gidebileceği birbirinden güzel yerler var. Bunlardan biri de İstanbul’a uçakla sadece 1 saat 10 dakikalık bir mesafede olan ve hem tarihi hem kültürü ile muazzam zevkler yaşayabileceğiniz Belgrad…

yeni-proje-23.jpg

VİZEYE İHTİYAÇ DUYMADAN TARİHE DALIŞ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Belgrad’a gitmek için vizeye ihtiyaç duyulmuyor. Vize kolaylığının yanı sıra oldukça yakın bir mesafede bulunan Belgrad’a İstanbul’dan 1 saat 10 dakika içerisinde gidebiliyorsunuz. Sava ve Tuna nehrinin birleştiği bu şehir ülkenin akciğer görevini görüyor.

Tarihi boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Belgrad, hem kültürel özellikleri ile hem de tarihi özellikleri ile görenleri kendine hayran bırakacak detaylar barındırıyor. Şehrin sembolü olan Kalemegdan Kalesi, rivayetlere göre Fatih Sultan Mehmet’in fethinden sonra gelip şehrin manzarasını izlediği yermiş.

Öte yandan şehrin Knez Mihailova Caddesi gibi tarihi sokakları, Osmanlı ve Avusturya-Macaristan dönemlerinden kalma mimariler Belgrad’ın tarihi güzelliklerini ortaya seriyor.

yeni-proje-24.jpg

FARKLI KÜLTÜRLERİN ORTAK NOKTASI

Sadece tarihi yönüyle değil kültürel özellikleri ile dikkat çeken bu yer, çeşitli festivaller, sergiler, konserler ve etkinliklerle sürekli canlı bir hava içerisinde. Ayrıca yemek kültürünün de oldukça başarılı olduğu Belgrad da Sırp mutfağının lezzetleri damaklarda iz bırakıyor. Bununla kalmayarak şehrin geleneksel dansları, müzikleri ziyaretçilerin günlerini, saatlerini dolu dolu geçirmesine yarıyor.

yeni-proje-25.jpg

BÜYÜLÜ DOĞASI İLE HAYRAN BIRAKIYOR

Belgrad, bu saydıklarımızın yanı sıra özellikle de doğal güzellikleriyle insanları etkileyen bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Ada Ciganlija Gibi doğal şartların bulunduğu şehirde ormanlar resmen şehrin stresinden arınmak isteyenlerin meskeni haline gelmiş. Zaten genel haliyle de doğal güzelliklerinin varlığını gösteren bu şehir boşu boşuna ülkenin akciğer görevini görüyor diyerek tanımlamıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN