Instagram'da gizli reklam yapan Şeyma Subaşı'na ceza

Instagram'da gizli reklam yapan Şeyma Subaşı'na ceza

Şeyma Subaşı, Instagram'da gizli reklam yaparak 550 bin lira ceza aldı. Tüketiciyi yanıltıcı nitelikteki bu uygulama, reklamlarda açıkça belirtilmesi gerektiği kuralını ihlal ediyor.

Sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı, Instagram hesabında gizli reklam yaparken Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilerek 550 bin lira ceza aldı.

Sabah'ta yer akan habere göre Subaşı, farklı tarihlerde tekstilden mücevhere kadar birçok markanın reklamını yapmış ancak bu reklamların "reklam" olduğunu belirtmemişti.

Bu durum, hem tüketiciyi yanıltıcı nitelikte bulundu hem de kazandığı paranın vergisini vermediği gerekçesiyle kanunu ihlal ettiği tespit edildi.

GİZLİ REKLAM NEDİR VE NEDEN YASAK?

Gizli reklam, tüketicilere fark ettirilmeden ürün veya hizmetlerin tanıtımını yapma yöntemidir. Bu tür reklamlar, izleyicilerin tanıtımın bir reklam olduğunu anlamasını engeller ve bu nedenle yanıltıcı olabilir. Türkiye'de, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği, reklamlarda açıkça belirtilmesi gerektiğini ve gizli reklamın yasak olduğunu düzenler. Şeyma Subaşı'nın bu kuralları ihlal ettiği tespit edilerek cezalandırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN