Herkes lıkır lıkır içiyor: Meğer bağışıklık sistemini altüst ediyormuş! Prof. Dr. Canan Karatay, 'Sakın' diyerek uyardı

Herkes lıkır lıkır içiyor: Meğer bağışıklık sistemini altüst ediyormuş! Prof. Dr. Canan Karatay, 'Sakın' diyerek uyardı

Sağlıklı beslenme üzerine yaptığı altın değerinde tavsiyelerle yakından takip edilen Prof. Dr. Canan Karatay, marketlerde satılan bir meşrubata ilişkin hayati uyarıda bulundu. Prof. Dr. Canan Karatay, bu içeceği düzenli tüketenlerde kalp, sinir ve bağışıklık sistemi problemleri görüldüğünü belirtti. İşte detaylar...

Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, son dönemde başta sporcular ve gençler olmak üzere toplumun geniş kesimi tarafından yoğun şekilde tüketilen enerji içecekleri hakkında uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Canan Karatay, enerji verdiği iddiasıyla tüketilen kafein bazlı bu içeceklerin alkolden daha zararlı olduğunu iddia ederek, sağlığa zararlarını sıraladı.

ENERJİ İÇECEĞİ SAĞLIĞA ZARARLI MI?

Enerji içecekleri, bünyesinde bulundurduğu yüksek kafein ve şeker oranı nedeniyle oldukça fazla kaloriye sahip. Kullanım esnasında kısa sürede bir enerji artışı sağlıyor olsa da, düzenli olarak enerji içeceği içen kişilerde kısa sürede oluşan tolerans, söz konusu etkinin önemli ölçüde kaybolmasına neden olur. Ayrıca düzenli olarak enerji içeceği tüketen kişilerde sıklıkla rastlanılan sağlık sorunları, enerji içeceklerin vücut üzerinde yarattığı tahribatı kanıtlar nitelikler taşıyor.

Gercekgundem'de yer alan habere göre, büyük boyutlarda içilen enerji içecekleri kalp atış hızını artırmanın yanı sıra, uykusuzluk ve kronik huzursuzluğa neden olabilir. Prof. Dr. Canan Karatay, günümüzde çocuklar tarafından dahi yaygın olarak tüketilen bu içeceklere ilişkin, "Zehir saçıyorlar" uyarısında bulunurken, enerji içeceklerinin vücutta en hızlı hasar verdiği bölgenin bağışıklık sistemi olduğunu belirtti.

ENERJİ İÇECEĞİ KALBE ZARAR VERİYOR MU?

Prof. Dr. Canan Karatay, konuya ilişkin yaptığı uyarıda şunları söyledi:

"Enerji içecekleri insan sağlığı için tam bir zehir. Tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri var. Üstelik diğer kimyasal maddeler de cabası. Bunlar bağışıklık sistemini yok eder, bağırsakların düzenini alt üst eder, beyin fonksiyonlarını bozar. Kısa süreli enerji verir ancak sonra insanı bitap düşürür. Birkaç saatliğine verdiği o sahte, geçici mutluluk ve enerji insanları bağımlı hale getirir.

Enerji içeceklerinin zararı bağışıklık sistemi ile sınırlı değil. Yaygın tüketim halinde kalp için de onarılmaz hasarlara yol açan bu ürünler, alkolden bile daha hızlı şekilde karaciğerin yağlanmasına neden oluyor. Enerji içecekleri, hastalıklara karşı savunma sistemine zarar veriyor. Sindirim sistemini de allak bullak eder. Vücut direncini sıfıra indirir, sonra türlü türlü hastalıkların meydana gelmesi kaçınılmazdır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN