Gündoğdu Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu, “Mobilya satışında trend artık e-ticaret”

Gündoğdu Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu, “Mobilya satışında trend artık e-ticaret”

Mobilya sektöründe pandemiyle birlikte başlayan değişim, dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla devam ediyor. Tüketiciler, artık mağaza içi alışveriş alışkanlıklarını terkederek online kanallara yöneliyor. Bu durumun sektörde yeni bir döneme kapı araladığını aktaran yerli markalar ise e-ticaretin mağaza satışından daha önemli hale geleceğine işaret ediyor.

693,19 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne sahip küresel mobilya sektörü, Türkiye için de ekonomik açıdan kritik bir noktada konumlanıyor. Mobilya Dernekleri Federasyonunun 2023 Mobilya Analiz Raporu’ndan hareketle Türkiye’nin yıllık mobilya ihracatının 5 milyar dolara ulaştığı kaydediliyor. Sektör her geçen gün hızla büyümeye devam ederken müşterilerin teknolojiyle birlikte şekillenen satın alma davranışları, bu gelişmeleri tetikliyor. Gündoğdu Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu ise teknolojinin geleneksel mobilya satış süreçlerini kökünden değiştireceğine işaret ediyor. Bugün e-ticaret kanalları vasıtasıyla mobilya satışı yapılırken sanal gerçeklik teknolojisine erişim arttıkça e-ticaretin mağaza satışından çok daha önemli bir hale geleceğine dikkat çekiyor.

Dijitalleşmeyle birlikte online mobilya alışverişi ivme kazandı”

E-ticaretin mobilya sektörüne etkilerine değinen Gündoğdu Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu, “Teknolojinin gelişmesi ve buna paralel olarak e-ticaretin kullanımının artması, mobilya sektöründe de önemli değişimler yaşanmasına kapı araladı. Özellikle pandemi süreci tüketicilerdeki ‘mobilya görmeden alınmaz’ anlayışını yıktı ve online mobilya alışverişinin ivme kazanmasını sağladı. Bu değişimler, gelecekte e-ticaret etkisiyle mobilya sektörünün nasıl şekilleneceği konusunda ışık yaktı. Geleneksel mağaza deneyiminden dijital platformlara geçiş, teknolojinin alışveriş deneyimine etkisi, sürdürülebilirlik trendinin sektördeki yansıması ve daha birçok faktör, sektörün geleceğini şekillendirecek önemli unsurlar arasında bulunuyor. Yarının dünyasında yer almak isteyen mobilya markaları, bu dönüşümü iyi okumalı” şeklinde konuştu.

yeni-proje-2024-04-25t160830-478.jpg

Dijitale yatırımlarımızı sürdürüyoruz

Gündoğdu Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu, “E-ticaretin mobilya sektöründeki payı her geçen gün artıyor. Artık tüketiciler, mobilya alışverişini fiziksel mağazalara gitmeden de kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Bu durum, online satış kanallarının önemini daha da artırıyor ve sektörümüzü dijital dönüşüme zorluyor. Biz de sürekli olarak dijitale yatırım yapıyoruz. Satışları analiz ederek tüketici davranışlarının nasıl şekillendiğini takip ediyoruz. Online satış ağımızda en fazla talep gören ürünler arasında koltuk takımları ve genç odası takımları yer alıyor.

Özellikle gençlerin ve genç ailelerin tercih ettiği pratik ve modern mobilya çözümleri, online platformumuzda büyük ilgi görüyor. Gelecekte, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerin mobilya alışveriş deneyimini dönüştürmesi bekleniyor. Bu teknolojiler, tüketicilere ürünleri sanal ortamda deneyimleyerek daha bilinçli kararlar vermelerine olanak tanıyacak ve online satış kanallarının daha da cazip hale gelmesini sağlayacak” dedi.

Sürdürülebilirlik hayati bir öneme sahip”

Sürdürülebilirliğin mobilya sektöründe önemli bir rol oynadığını söyleyen Okan Gündoğdu sözlerini şöyle tamamladı: “Gündoğdu Mobilya olarak, sorumlu üretim anlayışını benimsiyoruz. Sektör paydaşlarımızın da bu ilkeleri benimsemesi bizi mutlu ediyor. Sürdürülebilirliğe önem verilmesindeki en önemli noktalardan birisi de elbette, tüketicilerin çevreye duyarlı ürünlere ve markalara talebinin artması. Bu doğrultuda, çevreye duyarlı ürünler sunmaya ve sürdürülebilir üretim süreçlerini uygulamaya devam ediyoruz.”

Instagram, YouTube, TikTok, Twitch gibi platformlara yönelik ilginin yıllar içinde hızla artması, influencer'lığı ve içerik üreticiliğini mesleğe dönüştürdü. İçerik kalitesini artırmak, marka değerini yükseltmek ve iyi prodüksiyonlarla daha çok takipçiye ulaşmak isteyenlerin yeni nesil ofis ihtiyaçları da bu süreçte değişti. Güncel veriler, içerik üreticileri ve influencer’ların 2024’te 22,3 milyar dolarlık bir ekonomi oluşturacağını gösterirken, Türkiye’nin paylaşımlı ofis sektöründeki öncülerinden eOfis, Social Point işbirliğiyle Ankara Bilkent Center’da içerik üreticilerine özel olarak tasarlanan yeni lokasyonunu duyurdu.

Özel tematik stüdyolara ve son teknoloji ekipmanlara ev sahipliği yapıyor

CBRE verilerine göre İstanbul dışındaki 5 hazır ofisten birini işleten ve Türkiye'nin 13 şehrinde, 60'tan fazla lokasyonla hizmet gösteren eOfis, Ankara’daki yeni lokasyonunda Social Point ile iş ortaklığına giderek, influencer’lar, içerik üreticileri ve e-ticaret profesyonelleri için merkez olma potansiyeli taşıyan bir projeye imza attı. eOfis Ankara Bilkent Center lokasyonunun, içerik üreticilerinin ihtiyaç duyduğu profesyonel kamera, ses ve ışık ekipmanlarıyla donatıldığını belirten eOfis Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi Melda Çelik, “Ankara’nın en merkezi ve canlı bölgelerinden biri olan Ankara Bilkent Center’da konumlanan, oyun, dans gibi farklı içerik temalarına göre, son trendler ışığında tasarladığımız hazır stüdyolar, içerik üreticileri için yeni üretim ve çekim merkezi olacak. Influencer’lar ve içerik üreticileri, çekim süreçlerinde lokasyonda sunulan teknik destek hizmetinden de yararlanabilecek” dedi.

E-ticaret profesyonellerine de hitap ediyor

Türkiye’nin dört bir yanındaki A+ plaza ve lokasyonlarda yer alan ofisleriyle girişimcilerden küçük işletmelere, freelancer’lardan kurumsal şirketlere, farklı müşteri segmentlerine hitap edebilen hazır ofis hizmetleri sunduklarını dile getiren Melda Çelik, “Ankara Bilkent Center’daki yeni lokasyonumuz, müşteri segmentlerimize içerik üreticilerini ve e-ticaret profesyonellerini de ekliyor. Pek çok bireysel girişimci ya da küçük işletme, yalnız e-ticaret platformlarından çok sayıda müşteriye ulaşıyor. Ankara’daki e-ticaret profesyonelleri, eOfis Ankara Bilkent Center lokasyonumuzda hem stüdyolardan yararlanabiliyor. Fiziksel ofis gereksinimlerini karşılarken, depo ihtiyaçlarına da yanıt bulabiliyor. Toplantı ofislerimiz, farklı ölçeklerdeki hazır ofislerimiz, ortak alanlarımız ve tematik stüdyolarımızla Ankara’da e-ticaret ve içerik üreticiliğine yeni bir soluk getireceğiz” diye konuştu.

Açılışı 20 Nisanda lansman etkinliğiyle yapılacak

Prestijli yasal iş adresi, temel concierge hizmetleri, günlük temizlik, sınırsız sıcak ikramlar, modern dekorasyon ve güçlü iş ağı gibi ayrıcalıklarıyla Türkiye’de paylaşımlı ofis-hazır ofis pazarının standartlarını belirlediklerini belirten eOfis Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Melda Çelik, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“eOfis’i 30 bini aşkın müşterinin tercihi kılan esnek kiralama modelimiz, eOfis Ankara Bilkent Center lokasyonunun da benzersiz ayrıcalıklarından biri olacak. 20 Nisan’da gerçekleştireceğimiz lansmanla açılışını yapacağımız yeni lokasyonumuz, eOfis’in sektörel dinamiklerini kavradığını ve müşteri ihtiyaçlarına göre yenilikçi projelere imza attığını kanıtlıyor. Ankara’daki içerik üreticisi, influencer ve e-ticaret ekosistemini, 20 Nisan’daki lansmanımıza bekliyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN