Grip ve nezle olunca herkes bundan içiyor: Meğer böbrekleri tahrip ediyormuş! Uzmanlar uyardı

Grip ve nezle olunca herkes bundan içiyor: Meğer böbrekleri tahrip ediyormuş! Uzmanlar uyardı

Özellikle kış aylarında yaşanan soğuk algınlığında çeşit çeşit bitki çayları sıkça kullanılıyor. Fakat bitki çaylarının fazla tüketilmesi, böbreklere ve mideye zarar veriyor. İşte, bitki çaylarının zararları...

Bitki çayları, çeşitli rahatsızlıkları hafifletmesi için sıkça tercih ediliyor. Fakat bitki çaylarının aşırı tüketimi hem tansiyonu düşürüyor, hem böbrekleri çürütüyor.

BİTKİ ÇAYLARININ ZARARLARI NELER?

ALERJİ YAPABİLİR

Odatv'de yer alan habere göre, bitki çaylarının içeriğinde bulunan aktif bileşenler, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Özellikle, polen veya diğer bitki bileşenlerine alerjisi olan kişiler, belirli bitki çaylarını tüketirken dikkatli olmalıdır.

İLAÇLARLA ETKİLEŞİME GİREBİLİR

Bazı bitki çayları, ilaçlarla etkileşime girebilir ve istenmeyen yan etkilere veya ilaçların etkinliğinde değişikliklere neden olabilir. Özellikle, düzenli olarak ilaç kullanan kişiler, bitki çaylarını tüketmeden önce bir sağlık uzmanına danışmalıdır.

TOKSİK ETKİLER YAYABİLİR

Aromatik ve leziz içeceklerde kullanılan bitkiler, yanlışlıkla tüketildiğinde toksik olabilirler. Özellikle, bitki tanımayan veya bitki toplamada deneyimi olmayan kişiler, yabani bitkileri toplamak ve çay yapmak konusunda dikkatli olmalıdır.

HAMİLELER İÇİN EKSTRA RİSKLİ

Hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlar, belirli bitki çaylarını tüketirken dikkatli olmalıdır. Bazı bitkiler, hamilelik veya emzirme sırasında zararlı olabilir ve fetüs veya bebek üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

BÖBREKLERİ RESMEN BİTİRİYOR

Çınar yaprağı, söğüt ağacı gibi çayların sık tüketildiğini belirten uzmanlar, bu bitkilerin tüketiminin böbrekleri resmen diyalize sürüklediğine dikkat çekmekte.

MİDE RAHATSIZLIĞI VE REFLÜ NEDENİ

Bazı bitki çayları, mide rahatsızlıklarını veya reflüyü kötüleştirebilir. Özellikle, baharatlı veya asidik bitki çaylarının aşırı tüketimi, mide yanması veya gastrit gibi sorunlara neden olabilir.

KAFEİN BOMBASI

Yeşil çay veya siyah çay gibi bazı bitki çayları, kafein içerebilir. Aşırı kafein tüketimi, uykusuzluk, sinirlilik, çarpıntı ve mide rahatsızlıkları gibi yan etkilere neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN