Genel kültür için filme gitmek

Genel kültür için filme gitmek

Bir insanın kültürel anlamda kendisini geliştirmesi için elbette bol bol okuması gerekmektedir. Lakin bununla beraber doğru gözlemler yapmak ve ana fikir çıkarabilmek için aynı zamanda kültür seviyesini yükselten filmlerde seyretmesi gerekmektedir.

Bir kitap bittiğinde nasıl bilgi haznemiz genişlemiş olursa bir film bittiğinde de film sayesinde öğrendiğimiz bilgiler olacaktır. Bilgilerimizi artıracak ve genel kültürümüzü olumlu anlamda etkileyecek birçok film vardır. Anlatılması gereken birçok problemle sinemada karşı karşıya gelebiliriz. İyi bir senarist ve kaliteli bir yönetmen sayesinde anlatılan hikayeden çok doğru bir ana fikir çıkartabiliriz. Bu sayede düşüncelerimiz ve zihniyetimizde olumlu anlamda değişir.

KÜLTÜREL ANLAMDA ZENGİN FİLMLER

Bir film bizim yaşamımızdaki birçok şeye farklı bir gözle bakmamızı sağlayabilir. Genel olarak birçok soruna ve bazı insanlara olan bakışımız değişebilir. Önyargılarımız kırılır ve bu sayede empati yeteneğimiz gelişir. Empati duygusu gelişen bir insanın toplum içerisindeki davranışları da olumlu yönde değişir. Örneğin bir filmden ders çıkaran bir seyirci yaşamı boyunca kırdığı, üzdüğü yahut haksızlık ettiği insanlara karşı tavrını değiştirebilir. Doğru bir anlatım ile her seyirci seyrettiği filmlerde kendisinden bir parça bulabilir. Bu yüzden bilgili bir insan olmamıza bir nebzede olsa katkı sağlayacak filmleri takip etmeli ve bu filmler için elimizden geldiğinde sinemaya gitmeliyiz. Genel kültür seviyemizi artıracak olan her film izlenmeye değerdir.

KÜLTÜR VE SİNEMA ARASINDAKİ İLİŞKİ

Bir insan günlük hayatta gördüğü herhangi bir insanı da örnek alabilir fakat sinemaya gittiğinde etkilendiği bir karakteri de örnek alabilir. Örneğin bir karakterin azmi, çalışması, kendisine bir hedef belirlemesi ve çabalaması, dürüstlüğü, emekleri seyirciyi motive edebilir ve kendisine olan güvenini yerine getirebilir. Aynı zamanda hikayenin kendi içerisinde seyirciye sunduğu bilgilerde seyircinin zihninde kalıcı bir yer edinir. Böylece seyircinin kültür seviyesi bir tık daha yükselmiş olur. Bu nedenle içerisinde doğru bir hikaye barındıran her film bize büyük bir ölçüde katkı sağlar. Bu yüzden olabildiğince kendimizi zihinsel ve kültürel olarak geliştirecek olan her filmi takip etmeli ve vakit ayırmalıyız. Bu sayede yaşamımız bile değişebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN