Elektrik faturalarını şişiren düşman bulundu! Sakın prizde bırakmayın: Fişteyken elektrik tüketiyor

Elektrik faturalarını şişiren düşman bulundu! Sakın prizde bırakmayın: Fişteyken elektrik tüketiyor

Birçoğumuz evimizde kullandığımız elektrikli cihazları işimiz bittikten sonra prizden çekmiyoruz. Ancak bu cihazlar kullanılmadığı zamanlarda dahi elektriği tüketerek faturanın yüksek gelmesine neden oluyor. İşte, evimizde kullandığımız ve elektrik faturalarını şişiren düşman…

Evlerimizde kullandığımız elektrikli aletlerin birçoğu 24 saat boyunca prizde takılı kalıyor. Yani bu aletleri o an kullansak da kullanmasak da elektrik tüketimi söz konusu oluyor. Bu da faturanın yüksek gelmesine yol açıyor. Peki, hangi aletler prizde takılı kalmamalı? İşte, kullanılmadığı halde elektrik harcayan o aletler…

BU ALETLERİ PRİZDE BIRAKMAYIN

Zamanlayıcısı Olan Cihazlar: Zamanlayıcısı olan fırın ve mikrodalgalar, en fazla açık unutulan teknolojik aletlerdir. Bu aletler gün içerisinde 108 watt gibi büyük bir elektrik tüketimine ulaşmaktadır. Bu yüzden işiniz bittikten sonra fırın veya mikrodalgayı mutlaka kapatmalısınız.

fisteyken-elektrik-tuketen-cihazlar-1.jpg

Bilgisayar: Gün içerisinde saatlerce kullanılan bilgisayarlar kapatıldığında bile elektrik tüketmeye devam eder. Bu yüzden bilgisayarınızı tamamen kapatıp, fişini çektiğinizde yıllık elektrik tüketiminizden tasarruf sağlamış olursunuz.

Televizyon: Televizyonu kumandası veya ekranından kapatsak da aslında tamamen kapanmıyor, sadece uyku moduna almış oluyoruz. Televizyon arka taraftan çalışarak enerji tüketimine devam ediyor ve gün içerisinde 24 watt enerji tüketiyor.

fisteyken-elektrik-tuketen-cihazlar-2.jpg

Dijital Uydu Alıcıları: Televizyonu kapattıktan sonra kimsenin aklına gelmeyen uydu alıcıları, en az televizyon kadar enerji tüketiyor. Günde 22 watt enerji tüketen dijital uydu alıcınızın fişini mutlaka çekmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN