Ekran süresi azaltılan çocuklardaki değişim şaşırttı! Bilimsel olarak araştırıldı, kanıtlandı

Ekran süresi azaltılan çocuklardaki değişim şaşırttı! Bilimsel olarak araştırıldı, kanıtlandı

Çocukların televizyon, bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi ekran başında geçirdiği süreyi azaltınca ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı. İşte detaylar...

Ebeveynler çocuklarının boş zamanlarında ekran başında geçirdikleri süreyi haftada sadece 3 saate düşürerek sadece 2 hafta gibi kısa bir sürede çocuklarının ruh sağlığı ve davranışlarında önemli iyileşmeler görebilir.

EKRAN BAŞINDA GEÇEN SÜRE, DAVRANIŞ VE RUH HALİNİ DE ETKİLİYOR

JAMA Network Open'da yayınlanan araştırmaya göre ortalama olarak, çocuklar eğlence için günde 7-8 saati ekran başında geçiriyor. Fakat çocuklar ekran sürelerini azalttığında davranış ve ruh halinde önemli gelişmeler gösterdi.

Güney Danimarka Üniversitesi'nden araştırmacılar, 4 ile 17 yaş aralığındaki 181 çocuk ve ergenin bulunduğu 89 aileden toplanan verileri analiz etti.

Sonuçta çocukların gün içinde saatlerce ekran başında kalmasının önlenmesiyle sosyal etkileşimlerinin arttığı gözlendi.

3 YAŞINA KADAR EKRANLARDAN UZAK TUTULMALI

Diken'de yer alan habere göre, JAMA Pediatrics'te yayınlanan önceki araştırmalar, gelişimsel gecikmelere yol açabileceği için çocukların 3 yaşına kadar ekran başında kalmasının yasaklanması gerektiğini ortaya koymuştu.

Drexel Üniversitesi'ndeki araştırmacılar da ekran süresine izin verilen bebeklerin ve yürümeye başlayan çocukların otizm ve dikkat eksikliği / hiperaktivite bozukluğu (DEHB) gibi nörogelişimsel bozukluklarla ilişkili atipik duyusal davranışlar sergileme olasılığının daha yüksek olduğunu keşfetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN