Dünyanın en iyi tavuklu yemekleri belli oldu: Türkiye'den iki lezzet listede

Dünyanın en iyi tavuklu yemekleri belli oldu: Türkiye'den iki lezzet listede

Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) adlı web sitesi dünyanın en iyi tavuklu yemeklerini açıkladı. Listede Türkiye'den şiş tavuk 24'üncü sırada, Çerkes tavuğu ise 56'ıncı sırada yer aldı.

Lezzet eleştirmenlerinin incelemelerini ve yemekler hakkında yapılan araştırmaları bir araya getiren seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi tavuklu yemeklerini sıraladı.

chicken.jpg

10. Chicken 65 / Hindistan

Chicken 65, kökeni Hindistan'ın Chennai bölgesine dayanan klasik bir tavuk yemeğidir. Zencefil, limon, kırmızı biber ve çeşitli diğer baharatlarla marine edilmiş kızarmış tavuktan oluşur.

thai-grilled-chicken.jpg

9. Thai Grilled Chicken (Kai yang) / Tayland

Kai yang, bütün marine edilmiş bir tavuğu ızgara veya barbekü yaparak yapılan bir tavuk yemeğidir. Yemeğin kökeni Tayland'ın kuzeydoğusundaki Lao halkına dayansa da günümüzde son derece popülerdir ve ülke genelinde yaygın olarak yenir.

ayam-goreng.jpg

8. Ayam goreng / Endonezya

Endonezya usulü kızarmış tavuk, temel haliyle uyluk ve but gibi kemikli tavuk parçalarının baharatlarla marine edilmesi, kısa bir süre haşlanması ve ardından kızarana ve çıtır çıtır olana kadar kızartılmasıyla yapılır.

peruvian-roast-chicken.jpg

7. Peruvian roast chicken (Pollo a la brasa) / Peru

Pollo a la brasa, geleneksel olarak patates kızartması ve salatalarla servis edilen, çıtır çıtır ve sulu kömür ateşinde ızgara edilmiş tavuktan oluşan popüler bir Peru yemeğidir.

tikka.jpg

6. Tikka / Hindistan

Hint tikkası, genellikle tavuk olmak üzere kemiksiz etin daha küçük parçalara kesilip yoğurt ve zerdeçal, kimyon, kişniş, kırmızı biber, acı biber, sarımsak ve zencefil gibi geleneksel Hint baharatlarıyla marine edilmesiyle yapılan bir yemektir.

karaage.jpg

5. Karaage / Japonya

Kuru kızartma olarak da bilinen karaage, çeşitli yiyeceklerin önce hafifçe ararot nişastasıyla kaplandığı, ardından derin yağda kızartıldığı bir Japon pişirme tekniğidir.

butter-chicken.jpg

4. Butter chicken (Murgh makhani)/ Hindistan

Muhtemelen tüm Hint yemeklerinin en bilineni olan murgh makhani, uluslararası alanda tereyağlı tavuk olarak bilinir ve çoğu Hint restoranının temel yemeğidir.

musakhan.jpg

3. Musakhan / Filistin

Musakhan, kızarmış tavuk ve karamelize soğanın çam fıstığıyla süslenerek zeytinyağına batırılmış tabun ekmeğinin üzerine dizilmesiyle yapılan bir Filistin yemeğidir.

pollo-al-acuyo.jpg

2. Pollo al acuyo / Meksika

Pollo al acuyo, Veracruz'dan gelen geleneksel bir Meksika yemeğidir. Yemek genellikle tavuk parçaları, acuyo (hoja santa) yaprakları, soğan, sarımsak, serrano biberleri, tomatillos, mısır yağı, tavuk suyu ve tuz kombinasyonuyla yapılır.

korean-fried-chicken.jpg

1. Korean fried chicken (Chikin) / Güney Kore

Chikin veya Kore kızarmış tavuğu, Kore mutfağında hamurla kaplanmış ve derin yağda kızartılmış tavuk parçalarından oluşan popüler bir yemektir. Kızarmış tavuk, 1950'lerde Kore Savaşı sırasında Amerikan ordusu tarafından Güney Kore'ye tanıtıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN