Çözüm yine Canan Karatay’dan geldi! Bu doğal yöntemle balık kokusundan eser kalmıyor: 5 dakikada söküp atıyor

Çözüm yine Canan Karatay’dan geldi! Bu doğal yöntemle balık kokusundan eser kalmıyor:  5 dakikada söküp atıyor

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte evlerden çıkmak bilmeyen ve rahatsız edici olan balık kokusu sorununa çözüm yine Canan Karatay’dan geldi. Öyle ki Karatay’ın bu önerisi rahatsız edici kokuyu 5 dakikada söküp atıyor…

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, özellikle palamut tezgahlarda yerini aldı. Izgarası, buğulaması ve kızartmasıyla damakları şenlendiren palamut, tadına doyum olmayan bir lezzet. Ancak, balık pişirmenin en yaygın sorunlarından biri olan balık kokusu da kaçınılmaz bir gerçek. Bu konuda birçok kişi çeşitli çözümler ararken, ünlü doktor Canan Karatay’ın önerileri dikkat çekiyor.

CANAN KARATAY’IN ÖNERİLERİ

Canan Karatay, mutfakta balık kokusunun geçmesi için etkili ve pratik yöntemler sunuyor. Karatay’ın önerisi şöyle:

  • Limon Kabukları: Balık pişirdikten sonra, limon kabuklarını kısık ateşte 4-5 dakika kadar yakın. Bu yöntem, mutfaktaki kötü kokuları hızla gidermeye yardımcı olacaktır.
  • Tarçın Kabukları: Alternatif olarak, ocağın üzerine bir parça tarçın kabuğu koyarak hafifçe ısıtabilirsiniz. Tarçın, hem hoş bir aroma yayar hem de mutfaktaki balık kokusunu azaltır. Isıttıktan sonra, mutfakta uygun bir köşeye yerleştirmeniz yeterlidir.

canan-karatayin-balik-kokusuna-cozumu-1.jpg

BALIK PİŞİRMENİN KEYFİNİ ÇIKARIN

Palamut ve diğer balık türlerinin lezzetini çıkarırken, Canan Karatay’ın önerileriyle balık kokusunu kontrol altına almak mümkün. Balık sezonunun tadını çıkarırken, mutfaktaki kötü kokulardan kurtulmak için bu pratik yöntemleri deneyebilirsiniz.

Bu sezon, palamut gibi lezzetli balıkları sofralarınıza getirirken, aynı zamanda balık kokusuna da etkili çözümler sunarak yemek deneyiminizi zenginleştirin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN