Çıtır çıtır kızarmış patatesin sırrı meğer o besindeymiş! Kızartmadan önce bunu sürün, lezzetini katlıyor

Çıtır çıtır kızarmış patatesin sırrı meğer o besindeymiş! Kızartmadan önce bunu sürün, lezzetini katlıyor

Ünlü şef Dan Kluger, fırında sadece 20 dakikada çıtır çıtır kızaran patates kızartması tarifi verdi. Sofraların vazgeçilmezi patates kızartması mutfaktaki yeni sırrınız olacak. İşte, çıtır çıtır patates kızartmasının püf noktası...

Patates kızartmasıyla ilgili püf noktalara değinen ABD'li şef Dan Kluger, işleri basit tutmayı seviyorum diyerek, patateslerin sadece 20 dakika içinde yemeye hazır olduğunu söyledi. Çıtır çıtır tuzlu patatesler için yağın ısıtılması gerekmiyor. Ünlü şef, çıtır patates mükemmelliği için yumurta kullanıyor.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Mynet'te yer alan habere göre, Dan Kluger, patateslerin el oyalamaması için daha küçük bebek patatesler kullanıyor. Daha sonra yumurta beyazlarını bir kasede sıvı kalmayana kadar çırpıyor ve karışımı patatesleri kaplamak için kullanıyor.

Tamamen kaplandıktan sonra, patatesleri tuz, karabiber ve istediğiniz herhangi bir şeyle tatlandırıyor ve onları 200 derecede sadece 20 dakika fırına koyuyor.

Dan Kluger, daha büyük patatesler kullanırsanız fırında ihtiyaç duyulan sürenin biraz daha uzun olabileceğini söyledi ve ekledi: Patateslerin üzerinde çıtır çıtır bir kabuk elde etmenin püf noktası yumurta akıdır. 20 dakikada çıtır kızarmış patatesler hazır olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN