Cinsel istismar suçlusu Harvey Weinstein hakkındaki mahkumiyet kararı bozuldu

Cinsel istismar suçlusu Harvey Weinstein hakkındaki mahkumiyet kararı bozuldu

ABD'de 100'den fazla kadını taciz ettiği ortaya çıkan ve #MeToo hareketinin başlamasına yol açan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ünlü yapımcı hakkında bir tecavüz davasında verilen mahkumiyet kararı ise bozuldu. Bu karara Hollywood'un bazı isimlerinden tepki geldi.

Hollywood'un en büyük yapımcılarından Harvey Weinstein'e 2020 yılında yargılandığı tecavüz davasında verilen karar bozuldu. New York Yüksek Mahkemesi, verdiği kararda cinsel saldırı mahkumiyetini bozdu. Mahkeme, Weinstein’in kendilerine saldırdığını söyleyen bazı kadınların tanık olarak dinlenmesini gerekçe olarak gösterdi.

NTV'de yer alan habere göre; Yüksek Mahkeme, 72 yaşındaki yapımcıya yöneltilen bu cinsel saldırı suçlamalarının dinlenmesinin söz konusu mahkemedeki suçlamalarla ilgili olmadığını tespit etti.

HER ŞEY 2017 BAŞLADI

Yapımcı hakkındaki suçlamalar 2017 yılında başladı. Weinstein, Şubat 2020'de ABD'deki mahkeme kararıyla 2006'da bir asistana cinsel tacizde bulunma ve 2013'de bir oyuncuya tecavüz etme suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

2020 yılında New York'ta verilen mahkumiyet kararının ardından kadınların, uğradıkları cinsel tacizleri sosyal medyada "#MeeToo (ben de)" etiketiyle gündeme getirmesi, dünya çapında bir tepkiye dönüşmüş ve "#MeeToo" hareketini başlatmıştı.

CEZAEVİNDE KALMAYA DEVAM EDECEK

Farklı bir dava nedeniyle yapımcı cezaevinde kalmaya devam edecek.

Hollywood dünyasından birçok isim Weinstein’i cinsel saldırı ve tacizle suçlamıştı.

Bu isimler arasında Kate Beckinsale, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Cara Delevingne, Madonna, Angelina Jolie, Minka Kelly, Eva Green, Paris Hilton, Gwyneth Paltrow bulunuyor.

1-010.jpgAshley Judd

'BİZİM İÇİN EN TEHLİKELİ YER EVLERİMİZ'

Temyiz Mahkemesi'nin kararı, kurbanları ve birçok ünlü yıldız tarafından kınandı.

Weinstein aleyhindeki iddiaları kamuoyuna açıklayan ilk kişilerden olan Büyük Hesaplaşma, Kızları Öp ve Uyumsuz gibi filmlerin oyuncusu Ashley Judd yaptığı açıklamada, “Her gün, kadın olarak bedenlerimiz üzerinde erkeklerin hak sahibi olduğu bir ortamda yaşıyoruz. ABD'de bizim için en tehlikeli yer evlerimizdir. Bize saldıran, tecavüz eden ve öldüren erkekler bunu bilen erkeklerdir. Harvey Weinstein'ın seri cinsel saldırılarından sağ kurtulan her birimiz onu tanıyorduk. Kendisiyle olan ilişkimizdeki gücünü kullandı. 1996 yılında o otel odasındaki cinsel saldırısından zar zor kurtulduğumda bana iftira attı. Onun tuhaf cinsel tacizinden, gazabından ve cezasından kurtulamadım. Kariyerim onun yüzünden çok farklı bir noktada. Bugün 4 jürinin verdiği karar gerçeği değiştirmemektedir. Gerçek tutarlıdır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN