Çinlilerin zeka sırrı onda yatıyor! Kahvaltının aranan yıldızı, Canan Karatay’ın süper besini

Çinlilerin zeka sırrı onda yatıyor! Kahvaltının aranan yıldızı, Canan Karatay’ın süper besini

Kahvaltıların en temel besini olarak biliniyor özellikle Çinliler sabah akşam tüketiyor. Canan Karatay'ın süper besini büyük küçük herkes tarafından bol bol tüketilecek. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda beyin fonksiyonlarını çalıştırıyor faydasını bilen günde 10 tane tüketiyor. İşte tüm detaylar…

Kahvaltının en temel besinleri arasında yer alan yumurta, hem Türkiye'de hem de dünyada süper besin olarak adlandırılıyor. Faydasını sık sık vurgulayan Canan Karatay bile her gün kahvaltısına mutlaka yumurta ekliyor, Büyük küçük herkeste beyin fonksiyonlarını çalıştırmaya yarayan yumurta kahvaltılık tariflerin yıldızı oluyor.

CANAN KARATAY SÖYLEDİ KİMSE İNANMADI

Canan Karatay'ın en sevdiği kahvaltılık ürünler arasında yer alan yumurta Türkiye'de çok sık tüketilse de Çinliler olayı farklı bir boyuta taşımış. Canan Karatay 1950 yıllarında Türkiye'de doğum yapmış lohusalara işaret ederek 10 yumurta verildiğini söyledi. Eskiden bu yana Türkiye'de bu yöntemin uygulandığını söyleyen Karatay, Çin'de hem hamilelere hem de lohusalara 10 yumurta verildiğini belirtti. Karatay, yumurtanın sarısı ve beyazını beraber tüketilmesi durumunda süper besin olduğunu belirtti.

Canan Karatay'dan köy yumurtası önerisi - Sağlık Haberleri

KAHVALTININ EN YARARLI ÜRÜNÜ

Kahvaltılarda en faydalı ürünler arasında yumurtanın yer aldığını belirten uzman ise hem yetişkinlerde hem de çocuklarda bilişsel işlev artırıcı bir özelliği sahip olduğunu söyledi. Karatay yumurtanın Omega-3 açısından zengin olduğunu belirtti.

YUMURTANIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Oranda protein içeren yumurta, B vitaminleri (özellikle B12), A vitamini, D vitamini ve mineraller açısından oldukça zengindir.
  • Protein kas kaynağı ve fonksiyonunun temel yapı taşını oluşturmaktadır.
  • Yumurta sarısında bulunan lutein ve zeaksantin göz sağlığına korumaya yardımcı olurken yaşa bağlı olarak ortaya çıkan makula dejenerasyonu riskini de en aza indirir.
  • Beyin fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı olan yumurta içerisinde barındırdığı kolin içeriği ile birlikte hafıza ve beyin fonksiyonlarını destekler.
  • D vitamini eksikliğini gidermek ve kemik sağlığını güçlendirmek için doğal bir kaynak olan yumurta içerisinde bulundurduğu vitaminler ile kemikleri güçlendirip sağlıklı bir gelişim sağlar.
  • Yüksek protein içeriği ile birlikte tokluk hissi arttıran yumurta daha az kalori tüketimine destek olmaktadır.
  • Kolay sindirilen yumurta hızlı bir şekilde vücut tarafından emilerek enerjiye dönüştürülür.

Canan Karatay'ın önerisi... Çinliler zeka için kahvaltıda 10 tane tüketiyor!

CANAN KARATAY'IN KAHVALTILIK TARİFLERİ

  • Yumurtayı az pişmiş olarak tüketmek için haşlayarak rafadan ve kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında pişirebilirsiniz.
  • Az tuzlu peynir ile birlikte light ya da krem peynir olmayacak şekilde beyaz peynir, Eski kaşar, Erzincan deri tulumu ya da İzmir tulumu gibi yöresel peynirlerin yanında yumurta tüketebilirsiniz.
  • Yumurta ile birlikte ceviz, fındık, fıstık badem ve yer fıstığı gibi kuruyemişlere de yer verebilirsiniz.
  • Bunun yanı sıra az tuzlu zeytin üzerine birazcık zeytinyağı limon ve kekik ekleyerek tüketilebilir.
  • Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN