Bu ülkeler neden mutlu? En mutlu ülkelerden mutluluk dersleri… 11 adımda mutluluğun formülü

Bu ülkeler neden mutlu? En mutlu ülkelerden mutluluk dersleri… 11 adımda mutluluğun formülü

Dünya çapında yapılan araştırma doğrultusunda en mutlu ülkelerin neden bu kadar mutlu olduğu da merak ediliyor. 2019 dünya mutluluk raporu doğrultusunda dünyanın en mutlu ülkesi seçilen Finlandiya ve sıralamada yer alan diğer Kuzey Avrupa ülkelerinin neden bu kadar mutlu olduğu dikkat çekti. İşte en mutlu ülkelerden mutluluk dersleri…

Dünyanın en mutlu ülkelerinde yaşayan kişiler üzerinde yapılan araştırmalar doğrultusunda neden bu kadar mutlu oldukları tespit edildi. Günlük yaşamlarını basit fakat etkili bir şekilde artırmayı başaran bu kişiler sosyal bağlardan doğa ile iç içe yaşama kadar pek çok pratikliği de hayatının içerisine dahil ediyor. Dünyanın en mutlu ülkelerinin uyguladığı yaşam pratikleri hayatımızı daha mutlu bir hale getirecek. İşte en mutlu ülkelerden mutluluk dersleri…

DÜNYADAN MUTLULUK DERSLERİ

Acele etmek ile ilgili söylenmiş güzel sözler – starfikir

1. ACELE ETMEMEK

İskandinav kültürüne göre acele etmek alışkanlıkları arasında yer edinmiş bir durum değildir. Sakin olmak ve acele etmeden her işlerini halletmek hayatı da kolay bir hale getiriyor.

İşi iş yerinde bırakmanın 8 etkili yolu - Molatik Hayat

2. İŞİ EVE GETİRMEMEK

İş işte kalır sözü özellikle İskandinav kültürü için yazılmış bir söz olsa gerek. İskandinav kültürüne göre sabah 8'de başlayan iş akşam 16.45'de sonlanırken öğle yemeğinde 45 dakikalık Mola bulunmaktadır. Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD)’nün verilerine göre, Norveçlilerin yalnızca yüzde 2,9'u fazla mesai yapıyor.

Mesai yapmayan kişiler kalan vakitlerini ailesiyle geçirirken hobilerine yöneliyor ya da dinlenerek vakit geçiriyor. İşe eve taşımayan iskandinavlar iş yükünü kademeli olarak hafifletebilmek amacıyla sabahları karmaşık ve önemli görevleri gerçekleştirirken kalan vakitlerde iş yükünü hafifletin eve kesinlikle iş taşımamaktadır.

Akhisar Belediyesi Gölet alanında çevre bakımı ve temizlik faaliyetleri

3. ÇEVREYE ÖNEM VERMEK

Dışarıya çıkan bir İskandinav gerek koşuya gitsin gerek yürüyüşe çöp toplamak için her zaman yanında bir adet poşet bulundurur. Bu işe plogging ismini veren İskandinavlar İsveççe’de almak ve koşmak kelimelerinin bir araya getirilmesi ile üretilen bir kelime olarak biliniyor. Hayatı daha kolay bir hale getirmek için her çabayı gösteren İskandinavlar evde daha sık yemek yaparak plastik ürün kullanımını azaltıp doğaya katkı sağlamaktadır.

Nasıl hobi edinebilirim? Hobi edinmek için 7 ipucu

4. KİŞİSEL ALANA DEĞER VERMEK

Kişilerin rahatlamak için kendi alanına saygı duyduğu görülürken daha fazla şey öğrenmek için hatta çevrelerindeki ilişkileri geliştirmek için birçok farklı aktiviteden yararlanıyor. Kendine zaman ayırabilmek için herkesten yarım saat daha erken uyanan bu kişiler yapmak istediği bütün aktiviteleri bu süreç içerisinde değerlendiriyor.

İş planı nasıl hazırlanır ve neden önemlidir? - Avansas Blog

5. HAYATI ÖNCEDEN PLANLAMAK

Planlı bir yaşam yapmak istediklerinizi düzgün bir şekilde ilerletebilmenizi sağlarken Her işin yolunda olduğunu da garanti altına almaktadır. İskandinav kültüründe yaşayan biri Neredeyse 1 yıllık planını hazırda tutmaktadır. Bu durum hayattaki stresi azaltan önemli etkilerden biridir.

4 Adımda Daha Sağlıklı Yaşam Tarzına Sahip Olun - Doktor Fizik

6. AKTİF BİR YAŞAM TARZINA SAHİP OLMAK

Aktif bir yaşam tarzı izlemek yaşam kalitesini de arttırıyor. Büyükten küçüğe kadar Norveç nüfusunun yaklaşık %77'si sağlıklarının mükemmel olduğunu düşünürken filmler ise Kuzey yürüyüşü adı verilen kayalıklarda kullanılan sopalarla yürüme yöntemi ile birlikte yaz aylarında formunu koruyor. Hareketli bir yaşam sağlığı da beraberinde getiriyor.

Avrupa'nın En İyi Gastronomi Pazarları

7. YEREL ÜRÜNLERİ SATIN ALMAK

Pahalı olsa da kalitesine güvendikleri yerel ürünleri tüketmeye özen gösteren İskandinavlar hem ülkeye hem de kendilerine özen gösteriyor. Örneğin Finlandiya'da, bir ürünün üzerinde olan anahtarlı Finlandiya bayrağı sembolü varsa bu işaret, ürünün Suomi'de üretildiği ve gerekli tüm standartları karşıladığı anlamına gelir.

Soğuk havalarda güvenli egzersiz nasıl olmalı - SAĞLIK - Ekonomi Dünya Dergisi

8. SOĞUĞA ALIŞKIN OLMAK

Soğuk hava şartlarına uyumlu olan kişiler yaşam standartlarını da daha fazla yükseltiyor. Yapılan bazı araştırmalar doğrultusunda soğuk havanın uyku, iştah kalitesi, iltihaplanma gibi problemler üzerinde olumlu etki sağladığını ortaya koydu. Kapsamda soğuk havada yürümek ya da soğuk duş almak insan vücuduna daha büyük katkı sağlıyor.

Rüyada Çizme Giymek Ne Demek? Çizme Görmek Ne Anlama Gelir? - Diyadinnet Rüya Tabirleri

9. LASTİK ÇİZME GİYMEK

Günlük hayatlarını lastik çizme giymeyi tercih eden iskandinavlar su birikintilerinden bile ayaklarını koruyacak muhteşem içerikler üretmektedir. Bu şekilde hem ayakları terlemiyor hem de soğuğun içeri girmesini engelliyor.

Savaşçı Ruhlu Vikinglerin Yemek Kültürü: Vikingler Ne Yerdi? - KizlarSoruyor

10. VİKİNGLER GİBİ BESLENMEK

459 kişi üzerinde yapılan bir araştırma doğrultusunda kırmızı balığın sağlıklı olduğu, kolesterol ve kan basıncı düşürmeye etki sağladığı ortaya çıktı.Bununla birlikte çilek, mantar, kuruyemiş ve tam tahıllı ekmek gibi yiyecekleri tüketen İskandinavlar sağlığını da korumayı başarıyor.

KARANLIKTA BİSİKLET SÜRERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

11. KIYAFETLERE IŞIK REFLEKTÖRÜ TAKMAK

Hayatlarını adeta ufak bir şekilde sigortaladıklarına inanan Finlandiyalılar reflektörlü giysiler kullanarak ucuz yoldan hayatlarını koruma altına alıyor. Finlandiya'da her çocuğun dış giyiminde en az 3 reflektörün bulunması gereken bir yasada bulunuyor. Bu da ülkede kaza oranlarını %76 oranında azaltmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN