Bu resimde kaç adet kare var sadece zekiler çözüyor! 16 diyenler şimdiden yanıldı: Kimse tam sayıyı bulamıyor

Bu resimde kaç adet kare var sadece zekiler çözüyor! 16 diyenler şimdiden yanıldı: Kimse tam sayıyı bulamıyor

Bu test sosyal medyada viral oldu! Bu resimde kaç adet kare var sadece zekiler çözüyor! İLk bakışta bildiğinizi sanacaksanız ama ilk yanıtınız doğru cevap değil! 16 diyenler şimdiden yanıldı, kimse tam sayıyı bulamıyor...

Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda viral olan bir bulmaca trendi, zekice düşünmeyi gerektiriyor. Basit görünen bir resimde kaç adet kare olduğunu bulma görevi, birçok kişinin kafasını karıştırıyor. Ancak, bu bulmacayı çözenler arasında sadece bir avuç kişi var.

RESİMDE KAÇ KARE VAR?

resim-2024-02-10-210914935.png

Resimde, kare şeklindeki büyük bir kare içine çizilmiş daha küçük kareler bulunuyor. Ancak, tam sayıyı bulmak herkes için kolay değil. Çoğu insan, resimdeki karelerin sayısını 16 olarak tahmin ediyor. Ancak doğru cevap, 16 değil!

DOĞRU CEVAP NE?

Birçok kişi, resimde büyük kareleri sayıyor ancak daha küçük kareleri ihmal ediyor. Ancak, detaylı bir inceleme yapıldığında, fark edilen küçük karelerle birlikte toplam kare sayısı 16’yı geçiyor buluyor.

Bu bulmacanın popüler olmasının sebeplerinden biri, görünüşte basit bir problemi çözmek için zekice düşünmeyi gerektirmesi. Sosyal medyada birçok kişi bu bulmacayı çözmeye çalışırken, birçok farklı cevap ortaya çıkıyor ve tartışmalar da beraberinde geliyor.

RESİMDE KAÇ KARE VAR?

Cevabı bulamadıysanız üzülmeyin, aşağıda nasıl bulacağınızın formülü var. İşte kaç kare olduğu:

opera-anlik-goruntu-2024-02-10-2.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN