Bu manzarayı görmeden gitmeyin! Türkiye'nin nazar boncuğu... Bu güzellik Hatay'da bulunuyor

Bu manzarayı görmeden gitmeyin! Türkiye'nin nazar boncuğu... Bu güzellik Hatay'da bulunuyor

Bu manzarayı görmeden gitmeyin! Türkiye'nin nazar boncuğu deniyor! Bu güzellik Hatay'da bulunuyor! Hatay'a gidip de görmeyen pişman olur...

Hatay'ın Erzin ilçesinde yer alan Amanos Dağları'nda, kuş bakışıyla nazar boncuğunu andıran yangın göleti, doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Orman yangınlarını söndürmek amacıyla oluşturulan bu gölet, yaklaşık 25 metre çapında ve 3 metre derinliğinde olup, çam ormanlarının ortasında yer alıyor. Doğaseverler ve fotoğraf tutkunları, bu benzersiz manzarayı görmek için bölgeye akın ediyor.

"DOĞANIN GÖZÜ"

amanos.jpg

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, göletin ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti. Ketmen, göletin "nazar boncuğu" ya da "doğanın gözü" olarak adlandırıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

amanos-1.jpg

"Gerçekten de çok ilginç ve güzel bir görüntüsü var. Doğaseverlerin de ilgiyle takip ettiği, gelip etrafında çayını kahvesini içtiği, fotoğrafını çektiği bir bölge. Yukarıdan bakıldığında içindeki renkleri bakımından adeta bir nazar boncuğunu görüyorsunuz. Bu göletimiz amatör drone çekimi yapanların da uğrak yeri sayılır. Fotoğraflarını sosyal medyada da sık sık görürüz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN