Bu baklagil tansiyonu dengeliyor, kolesterolü azaltıyor! Yemeklerin temel besin kaynağı

Bu baklagil tansiyonu dengeliyor, kolesterolü azaltıyor! Yemeklerin temel besin kaynağı

Cevize yakın bir tada sahip olan nohut, yemeklerin temel besinlerinin başında geliyor. Karbonhidrat, lif, protein, B vitaminleri açısından da zengin olan nohut, besleyici bir baklagil. İşte, nohutun sağlığa faydaları...

Nohut, besin değeri yüksek, yenilenebilir tohumlar arasında yer alır. Nohut, günlük beslenmenin bir parçası haline gelerek dengeli olarak tüketildiğinde çeşitli kronik hastalıkların oluşumunu engellemeye yardımcı olacak besin değerleri içerir.

NOHUTUN FAYDALARI NELER?

Proteinin, kas onarımı konusunda vücuda katkı sağlar. Nohut, bitkisel bir protein kaynağı olarak görülerek günlük beslenme rutinine katılabilir. Bir nohut yaklaşık 3 gram protein içerir. Baklagiller arasında kaliteli bir protein kaynağı olarak kabul edilen nohut, aminoasit de içerir.

Kilo vermek isteyen kişiler lif açısından yüksek değeri olan gıdaları tüketerek diyetlerine katkı sağlar. Yüksek protein oranı ve bol miktarda lif birleşince uzun süre tok kalmak mümkün.

Bunun yanında protein ve lif yavaş sindirime yardımcı olarak tokluk hissinin sürdürülmesine yardımcı olur. Nohut, hem çözünen hem de çözünmeyen lifler içerir. Çözünen lif, yararlı bağırsak bakterilerini destekler. Çözünmeyen lif ise kabızlığı önlemede etkili.

NOHUT NEYE İYİ GELİR?

Takvim'de yer alan habere göre, vitamin deposu kuru baklagillerden nohut, tip-2 diyabetle savaşır.

Düşük glisemik indeksi bulunan nohut, kan şekerinin ani yükselmesini önleyerek kontrolü sağlar.

Aynı zamanda karbonhidratların sindirimini geciktiren amiloz adı verilen dirençli nişastaya sahip. Bu da insülin seviyesinin korunmasında etkili.

Kemikleri güçlendirir. Tansiyonu dengeler. Kalbi korur. Kanserle savaşır. Kolesterolü azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN