Birkaç dilimini kaynar suya atıp için: Baş ağrısını kökten çözüyor! Baş ağrısından kurtaran en etkili doğal yöntemler

Birkaç dilimini kaynar suya atıp için: Baş ağrısını kökten çözüyor! Baş ağrısından kurtaran en etkili doğal yöntemler

Baş ağrısı, günlük hayatımızda sıkça karşılaşılan bir rahatsızlık. Baş ağrısı için doğal ve bitkisel yöntemler bulunuyor. İşte, baş ağrılarından kurtulmanın doğal yolu...

Baş ağrısı, ufak rahatsızlıklar şeklinde ortaya çıkabileceği gibi günlük hayatımızı sürdüremez hale getiren dayanılmaz ağrılar şeklinde bizleri etkiliyor olabilir. Açlığın ve susuzluğun tetiklediği baş ağrıları ile baş etmede ilaçsız çözümler günümüzde daha da önem kazandı.

BAŞ AĞRISINI EN ÇABUK NE GEÇİRİR?

LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı, baş ağrısını hafifletmek için kullanılabilir. Birkaç damla lavanta yağını sıcak su dolu bir kaba ekleyin ve buharını soluyun veya baş ağrısı olan bölgeye masaj yapın.

ZENCEFİL

Zencefil, anti-enflamatuar özellikleri sayesinde baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bir bardak suya birkaç dilim taze zencefil ekleyin, kaynatın ve süzüp için.

NANE YAĞI

Nane yağı, baş ağrısını hafifletmek için kullanılabilir. Birkaç damla nane yağını masaj yağıyla karıştırın ve baş ağrısı olan bölgeye masaj yapın.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, baş ağrısını hafifletmek için kullanılabilir. Bir çorba kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin ve içebilirsiniz.

KAFEİN

Kafein, baş ağrısını hafifletmek için kullanılabilir. Ancak, kafein tüketimi aşırıya kaçarsa ters etki yapabilir, bu nedenle dikkatli olunmalı.

BAŞ AĞRISI İÇİN HANGİ BİTKİ İYİ GELİR?

Gercekgundem'de yer alan habere göre, çok açık çayın içine 9-10 adet kuru karanfil atın ve şekersiz için. Migren için de bir bardak suyu kaynatın, içine bir tatlı kaşığı biberiye atın. 9-10 dakika kısık ateşte demleyin. Demlendikten sonra süzüp yemeklerden sonra için. Bu kürü günde 2 defa ve 21 gün boyunca uygulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN