Bankalar emekliyi paraya boğacak! Promosyonlar daha da artar mı? 18 bin TL'ye kadar yükseldi

Bankalar emekliyi paraya boğacak! Promosyonlar daha da artar mı? 18 bin TL'ye kadar yükseldi

Bankalar kesenin ağzını iyiden iyiye açtı, emekliyi paraya boğacak! Peki promosyonlar daha da artacak mı? 18 bin TL'ye kadar yükseldi...

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, emeklilere sunulan banka promosyonları hakkında TRT Haber'e önemli bilgiler verdi. Zengin, son dönemde artan promosyon ödemeleri ve bankaların uygulamalarıyla ilgili merak edilen konuları detaylandırdı.

BANKA PROMOSYONLARINDA ARTIŞ

Ekonomi 101 | Kök maaş nedir? - Medyascope

Tarkan Zengin, Temmuz ayı itibarıyla bazı özel bankaların emeklilere yönelik promosyon ödemelerini artırma yoluna gittiğini belirtti. "Temmuz artışlarıyla birlikte özellikle bazı özel bankaların reklamlarını görüyoruz. Yaklaşık 18 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi gerçekleştirebileceklerini ifade ediyorlar" diyen Zengin, bu durumun bankalar arasındaki rekabetten kaynaklandığını ifade etti. Emeklilerin maaşlarının artmasıyla birlikte bankalara yatırılan paraların da arttığına dikkat çeken Zengin, bu nedenle promosyon beklentilerinin yükseldiğini söyledi.

BANKALARA ÇAĞRI

Aile Destek Programı ödeme tarihleri 2023! Yardım ödemeleri ne zaman yapılacak? - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Zengin, özel bankalara yönelik bir çağrıda bulunarak, "Özel bankalarımıza çağrı yapalım. 2024 yılı emekliler yılı. Hükümet çeşitli programları devreye koydu. Bankalarımızın karlılıkları yüksek oranda arttı. Onlar da emeği ile ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan emeklilerimize promosyonları artırmalı elini taşın altına koymalılar. Emeklilerimizin maaşları birkaç gün öncesinden hesaplarına yatırılarak aynı zamanda ticari işlem de yürütüyorlar. Emeklilerimize yönelik promosyon miktarlarında cömert davranmalarını bekliyoruz" dedi.

BANKA DEĞİŞİKLİĞİ YAPMADAN ÖNCE DİKKAT

6 soruda emekli olacaklara tavsiyeler | Ekonomi Haberleri

Promosyonların üç yıllık dönemler halinde yapıldığını vurgulayan Zengin, banka değişikliği yapıldığında veya promosyon güncellemesi yapıldığında yeni bir üç yıllık süreç başladığını belirtti. Zengin, "Promosyon 3 yıllık yapılıyor. Banka değişikliği yapmak istediklerinde bu değişikliği yaptıkları tarih önemli. Öncesinde diyelim ki üç yıllık sözleşme yapıldı. 1 yıldır promosyon alıyorlar. Yeni bankaya geçtiklerinde veya yeni bir güncelleme rakamı geldiğinde tekrar 3 yıllık süreç başlıyor. Örneğin emekli 1 yıl önce promosyon anlaşması yapmış olsun, 6 bin TL almış olsun. Yeni banka 18 bin TL veriyor. 18 bin TL’den 4 bin TL düşüyor ve 14 bin TL alınıyor. Bu 14 bin TL üç yıllık süre için emeklimizin hesabına yatırılıyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN