Atatürk imzası diziyi karıştırdı! Milyonlarca izleyicisi olan dizi apar topar yayından kaldırıldı

Atatürk imzası diziyi karıştırdı! Milyonlarca izleyicisi olan dizi apar topar yayından kaldırıldı

Güney Kore dizisi Red Swan'daki 'Atatürk' detayı dizinin yayından kaldırılmasına neden oldu. Milyonlarca izleyici olan dizi apar topar yayından kaldırıldı.

Güney Kore'nin popüler dizisi "Red Swan", Türkiye'de büyük bir hayran kitlesi edinmişken beklenmedik bir nedenle yayın hayatına ara verdi. Dizideki bir sahnede yer alan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasıyla büyük benzerlik gösteren bir imza, uluslararası bir platform olan Disney+'ı zor durumda bıraktı.

Dizinin sekizinci bölümünde, zengin bir ailenin miras kavgası sırasında ekrana gelen bir vasiyetnamede yer alan imza, dikkatli gözlerden kaçmadı. Kaligraf Agop Vahram Çerçiyan tarafından tasarlanan ve Atatürk'ün 1934 yılından itibaren kullandığı imzayla neredeyse aynı olan bu detay, Türkiye'de büyük yankı uyandırdı.

İmzanın, vasiyetnamede yer alan hukuk bürosu yetkilisi Flevian Meyr'e ait olması gerekmesine rağmen, Atatürk'ün imzasıyla olan benzerliği dikkat çekiciydi.

Bu durum, hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada büyük bir tartışma yarattı. Atatürk'ün imzasının izinsiz ve yanlış bir şekilde kullanılması Türk izleyiciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Disney+, bu olayın ardından diziyi platformdan kaldırma kararı aldı fakat konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

İşte sosyal medyanın gündemine oturan o sahne:

Ünlü Kore Dizisinde Atatürk'ün İmzasını Çaldılar - Resim: 2

RED SWAN KONUSU

Zengin Hwain Grubu'na gelin giden Oh Wansoo ölüm tehditleri ile karşı karşıyadır. Bu esnada bir arkadaşının Hwain Grubu ile bağlantılı ölümünü araştıran koruma Seo Doyoon ile yolları kesişir. İkili birlikte Hwain Grubu'nun kirli sırlarını ortaya çıkarır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN