Amastris Antik Kenti bilimsel kazı alanı ilan edildi

Amastris Antik Kenti bilimsel kazı alanı ilan edildi

Amasra'daki Amastris Antik Kenti'nde yürütülen kazılar, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bilimsel kazı olarak ilan edildi ve önemli tarihi buluntulara ulaşılması hedefleniyor.

Amasra'da 2022'de başlayan Amastris Antik Kenti kurtarma kazısı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bilimsel kazı olarak ilan edildi. M

M.Ö. 7. yüzyılda kurulan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Amasra'nın tarihi zenginliklerini ortaya çıkarmak için çalışmalar devam ediyor. Bartın Üniversitesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğiyle yürütülen kazılarda, İskender heykeli başı, çeşitli heykeller, sikke ve mermer sütunlar bulundu.

19 Temmuz itibariyle bilimsel kazı olarak resmi olarak başlayan çalışmalar, Prof. Dr. Fatma Bağdatlı Çam başkanlığında devam ediyor. Kazılar, Sütunlu Yapı ve Roma Hamamı gibi önemli alanlarda sürüyor. 2024 yılında da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle çalışmalara devam edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN