Alparslan Büyük Selçuklu Seferiye Hatun kimdir, adı ne, gerçek tarihte var mı? Alparslan Büyük Selçuklu Seferiye Hatun Kayra Zabcı hakkında bilgiler

Alparslan Büyük Selçuklu Seferiye Hatun kimdir, adı ne, gerçek tarihte var mı? Alparslan Büyük Selçuklu Seferiye Hatun Kayra Zabcı hakkında bilgiler

Televizyon ekranlarının en çok izlenen dizilerinden biri olan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ile ilgili seyircilerin araştırmaları devam ediyor. Peki dizideki Seferiye Hatun'u canlandıran oyuncu kimdir? Tüm detaylar haberimizde.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde yer alan karakterler ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Seyircinin en çok merak ettiği konulardan biri de Seferiye Hatun ile ilgili oldu. Peki Seferiye Hatun tarihte var mıdır? Dizideki Seferiye Hatun karakterini hangi oyuncu canlandırmaktadır? Alparslan Büyük Selçuklu dizisi Seferiye Hatun karakteri ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU DİZİSİ SEFERİYE HATUN

Alparslan Büyük Selçuklu dizisindeki Seferiye Hatun karakterini Kayra Zabcı canlandırmaktadır. Seferiye Hatun karakteri tarihte de vardır. Büyük Selçuklu Devleti hükümdarlarından Sultan Alparslan'ın ikinci eşi Seferiye Hatun olarak tanınmaktadır. Sultan Alparslan ve Seferiye Hatun'un 12 çocuğu vardır. Seferiye Hatun tarihte Taceddin Hatun olarak da bilinmektedir ancak daha çok Seferiye Hatun adıyla tanınmaktadır. 

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisi Seferiye Hatun Kimdir

KAYRA ZABCI KİMDİR

Kayra Zabcı Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Seferiye Hatun karakterine hayat vermektedir. Kayra Zabcı, 2001 senesinde İstanbul'da dünyaya gözlerini açmıştır. Aslen Malatyalı olduğu bilinen genç oyuncunun daha küçük yaşlardayken modellik yaptığı bilinmektedir. Kayra Zabcı'nın diğer adı Aleyna olarak biliniyor. 

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisi Seferiye Hatun Karakterini Canlandıran Kayra Zabcı Kimdir

Çocuk Türkiye Prensesi seçilen Zabcı, Best Child Model of the World yarışmasının da birincisi olmuştur. Eğitimine Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nde devam eden Kayra Zabcı, Harem, Doğduğun Ev Kaderindir, Aşktan Kaçınılmaz, Muhteşem Yüzyıl, Vatanım Sensin, Küçük Ağa, Gülperi, Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı ve Canım Annem gibi projelerin kadrosunda yer almıştır. Ancak oyuncunun büyük bir kitleye sahip olması Doğduğun Ev Kaderindir projesinden sonra olmuştur. Genç oyuncu şimdilerde Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Seferiye Hatun karakterine hayat vermektedir.  

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN