Türkiye'de en yüksek suç oranına sahip şehirler tek tek sıralandı. Herkesin hakkını ilk olarak Adana ve İstanbul gelse de listenin zirvesine yerleşen şehirler herkesi şaşırttı. TÜİK tarafından açıklanan veriler doğrultusunda Türkiye'nin suç oranı en yüksek şehirleri belli oldu. Peki, Türkiye'nin suç oranı en yüksek illeri hangileri? İşte detaylar…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye genelinde suç oranlarını inceleyen ilginç bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonuçlarına göre, suç oranı en yüksek olan şehirler belirlendi. Listede birçok kişi tarafından beklenen büyük şehirler değil, sürpriz sonuçlar dikkat çekiyor. Peki, Türkiye'nin suç oranı en yüksek illeri hangileri? İşte detaylar…
ADANA ZANNEDEN YANILDI
TÜİK'in yaptığı araştırma, illerin nüfuslarına oranla işledikleri suçları göz önünde bulundurarak hazırlandı. Bu yöntemle, Türkiye’nin en belalı şehirleri konusunda daha net bir tablo ortaya kondu. Geleneksel olarak suç oranı yüksek olduğu düşünülen Adana gibi büyük şehirlerin liste dışında kalması, kamuoyunda merak uyandırdı.
SUÇ ORANI EN YÜKSEK ŞEHİRLER
Yapılan araştırmaya göre, Türkiye’nin suç oranı en yüksek illeri ve suç oranları şöyle sıralandı:
- Aydın: Suç oranı - Yüz binde 970
- Denizli: Suç oranı - Yüz binde 902
- Çorum: Suç oranı - Yüz binde 871
- Antalya: Suç oranı - Yüz binde 847
- Aksaray: Suç oranı - Yüz binde 838
- Karaman: Suç oranı - Yüz binde 836
- Manisa: Suç oranı - Yüz binde 834
- Isparta: Suç oranı - Yüz binde 828
- İzmir: Suç oranı - Yüz binde 801
- Uşak: Suç oranı - Yüz binde 801
SONUÇLAR HERKESİ ŞAŞIRTTI
Herkesin Adana, İstanbul ya da Ankara gibi şehirlerin listede yer almasını beklerken Listenin ilk sırasına yerleşen şehrin Aydın olması şaşkınlık yarattı. Ortaya çıkan tablo, suç oranlarının şehir büyüklüğüne değil aynı zamanda yerel yönetim politikaları bilgi sosyal dinamikler ve ekonomik faktörlerle de ilgili olduğunun bir göstergesidir.
TÜİK araştırması doğrultusunda suç oranlarının dağılımı ve riskli olduğu görülen bölgeler içerisinde Aydın, Deniz ve Çorum gibi şehirler ön plana çıkıyor. Yerel yönetimlerin önemi bir kez daha gözler önünde serilirken suç oranlarının yüksekliği yalnızca güvenlikle değil aynı zamanda sosyal huzur açısından da büyük bir öneme sahiptir.