30 yıllık bahçıvanın çiçekleri coşturan yöntemi! Suya eklenince ölür denilen çiçek bile canlanıyor

30 yıllık bahçıvanın çiçekleri coşturan yöntemi! Suya eklenince ölür denilen çiçek bile canlanıyor

Çiçek yetiştirmeyi seveler lakin çiçeklerini nasıl canlandıracağını bilmeyenler için yeni önerilerle geldik! 30 yıldır bahçıvanlıkla uğraşan bir vatandaş çiçekleri coşturacak o yöntemleri açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Çiçekleriniz solmuş ve kurumuş mu? Özellikle orkide gibi narin bitkileri canlandırmak için yeni bir yöntem keşfedildi. 30 yıllık deneyimiyle tanınan İngiliz bahçıvan Mark Curran, solmuş orkideleri ilk günkü canlılıklarına kavuşturmanın sırrını açıkladı. Curran, mutfakta bulunan doğal maddelerle hazırlanan basit bir gübre tarifinin, ölmüş gibi görünen çiçeklerin yeniden hayat bulmasına yardımcı olabileceğini belirtiyor.

yeni-proje-1-006.jpg

ÇİÇEKLERİ CANLANDIRMANIN YÖNTEMLERİ

SİYAH ÇAY POŞETİNİ KULLANIN:

Orkidelerinizi canlandırmak için ilk adım, bir siyah çay poşetini 10 dakika boyunca soğuk suda bekletmek. Çay poşetini suya bırakmak, doğal tanenleri suya geçirecektir.

ORKİDE KÖKLERİNİ ÇAYA BATIRIN:

Soğuk çay ve su karışımını bir kavanoza dökün ve orkide köklerini bu karışımın içine yerleştirin. Curran’ın tavsiyesine göre, musluk suyu yerine bu karışımı kullanmak, bitkilerinize daha iyi bir beslenme sağlar.

yeni-proje-2-004.jpg

TANENLERİN FAYDALARI:

Siyah çayın içerdiği tanenler, orkide kökleri için oldukça faydalıdır. Bu tanenler, ağaç kabuğu ve yosunlarda da bulunan doğal maddelere benzer, köklerin yeniden nemlendirilmesine yardımcı olur ve bitkinizin canlanmasını hızlandırır.

yeni-proje-005.jpg

Curran, bu yöntemi uygulayarak solmuş orkidelerin eski canlılıklarına kavuşabileceğini belirtiyor. Bitkilerinize doğal bir bakım yaparak, onları sağlıklı ve güçlü tutabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN