Kamu hastaneleri arasında ilk kez Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayata geçirilen, 'Navigasyon Destekli Hasta Yönlendirme Sistemi' uygulaması, hastaların bina içerisindeki tüm bölüm ve alanlara kolaylıkla ulaşabilmesine imkan sağlıyor.
Fiziksel altyapı kapasitesinin geliştirilmesi ve teknolojik hizmet erişilebilirliğinin sağlanması amacıyla yapılan çalışma sonuçlarına göre, hastane binalarının içerisinde gitmek istenilen yere kolaylıkla ulaşamamak, hastaların en sık yaşadığı sorunlar arasında yer alıyor. Bu soruna kalıcı çözüm olabilmesi amacıyla, İstanbul Kalkınma Ajansının mali desteğiyle Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yürütülen Sağlık Turizmi Projesi'nin alt çalışması olarak, erişilebilirliğin artırılmasını sağlayacak, 'Navigasyon Destekli Hasta Yönlendirme Sistemi' projesi geliştirildi.
ÜÇ DİLDE KULLANILABİLİYOR
Sistem, hastane binasının içerisinde stratejik olarak belirlenmiş yerlere, beş kiosk cihazıyla iç ve dış mekan lokasyon uygulama cihazlarının yerleştirilmesiyle çalışıyor. Uygulama, akıllı telefonlara yönelik geliştirilen sistem sayesinde, internete ihtiyaç duyulmaksızın mobil olarak da hizmet veriyor. Sağlık hizmeti alan yerli ve yabancı hastaların, hastane içi ve çevresinde gidecekleri yerleri kolayca bulabilmelerini sağlayan uygulama, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde kullanılabiliyor.
Sesli ve yazılı bilgilendirme yapabilmesinin yanı sıra, hastanın fiziki durumu da göz önünde bulundurularak alternatif rotalar oluşturulabilen sistem, binanın tümüne yerleştirilen sinyal vericiler sayesinde internet bağlantısına gerek duyulmadan kullanılabiliyor.