Yüksek Askeri Şura yarın toplanacak

Yüksek Askeri Şura yarın toplanacak

Yüksek Askeri Şura, yarın toplanarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki terfi, atama, emekliye sevk ve görev sürelerinin uzatılması gibi konuları görüşecek.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yarın toplanıyor. Toplantı öncesinde, saat 11.00’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunacak. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi ve personel durumları görüşülecek.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI'NIN GÖREV SÜRESİ TARTIŞILIYOR

Bu yıl, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinde büyük bir değişiklik beklenmiyor. Geçen yıl göreve başlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu görevlerine devam ederken, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi sona eriyor. Tatlıoğlu'nun görev süresinin uzatılacağı öne sürülse de, emekliye ayrılması durumunda Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız'ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na atanması bekleniyor.

TERFİ BEKLEYEN 5 İSİM DİKKAT ÇEKİYOR

NTV'de yer alan habere göre; Yüksek Askeri Şura toplantısında, generallerin, amirallerin ve albayların terfi ve emekliye sevk işlemleri değerlendirilecek. Ayrıca görev sürelerinin uzatılması gibi önemli konular ele alınacak. Halen korgeneral ve koramiral olarak görev yapan beş üst düzey askeri personelin terfi durumu, YAŞ toplantısının gündeminde önemli bir yer tutuyor. Terfi bekleyen isimler arasında 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, ve Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN