YSK oy pusulası ve zarf için ihale sürecini başlattı: Erken seçim hazırlığı mı?

YSK oy pusulası ve zarf için ihale sürecini başlattı: Erken seçim hazırlığı mı?

31 Mart sonrası birinci partiliğe yükselen CHP erken genel seçim çağrılarına devam ederken YSK'dan dikkat çeken bir adım geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Erken seçim çağrıları havanda su dövmek, planlarımızı 2028'e göre yapıyoruz' çıkışından sonra Devlet Malzeme Ofisi'nin YSK'nin ihtiyacı olan filigranlı oy pusulası ve zarf kâğıdı için ihale sürecini başlattığı ortaya çıktı. Karar 'Erken seçim hazırlığı mı başladı?' sorusunu da beraberinde gündeme getirdi.

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'yi geçerek birinci parti konumuna yükselmesinden sonra gündeme getirdiği erken genel seçim tartışması sürüyor. İktidardan her ne kadar 'erken seçim yok' denilse de Devlet Malzeme Ofisi'nin YSK'nin ihtiyacı olan filigranlı oy pusulası ve zarf kâğıdı için ihale sürecini başlattığı ortaya çıktı.

Devlet Malzeme Ofisi, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ihtiyacı 2 kalem filigranlı oy pusulası ve zarf kâğıdı almak için ilan yayımladı.

İlana göre son teklif tarihi 21 Ekim 2024. Cumhuriyet'in haberine göre, teklif edilen bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere istekliler tarafından belirlenecek tutarda 30 Mayıs 2025 tarihine kadar geçerli geçici teminat TL cinsinden verilecek.

Bu alım Kamu İhale Yasası’nın 22. maddesine göre “doğrudan temin” yoluyla yapılacak.

Devlet Malzeme Ofisi’nin sitesinde yer alan duyuruda da alınacak malzemeler sıralandı. Buna göre toplam 4 bin ton filigranlı oy pusulası kâğıdı, bin ton da filigranlı oy zarfı kâğıdı alınacak. Alınacak toplam miktar 5 bin ton. Teslim süresi ise 8 ay.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN