YKS birincilerinin tercih ettikleri üniversite ve bölümler belli oldu

YKS birincilerinin tercih ettikleri üniversite ve bölümler belli oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı ve sınavda birinci olan öğrencilerin tercih ettikleri üniversite ve bölümler belli oldu. 2024 YKS'de tam puan alan 9 birinciden 4'ü mühendislik, 3'ü ekonomi/iktisat, 1'i işletme, 1'i tıp fakültesine yerleşti. Bilgisayar mühendisliği en çok tercih edilen bölüm olurken, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi en fazla tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencilerin üniversite ve bölüm tercihleri belli oldu.

YKS'de Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerinin (AYT) sözel, eşit ağırlık ve sayısal puan türlerinde birer, Yabancı Dil Testlerinde (YDT) beş olmak üzere toplam 9 aday 500 tam puan aldı.

9 birinciden 4'ü mühendislik, 3'ü ekonomi/iktisat, 1'i işletme, 1'i ise tıp fakültesine yerleşti.

3 ADAYIN TERCİHİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ OLDU

Bilgisayar mühendisliği, bu yıl birinciler arasında en çok tercih edilen bölüm oldu. TYT birincisi Süleyman Mete Genç, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği'ni seçerken, AYT sayısal birincisi Arda Taşdemir Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni, YDT Fransızca birincisi Yunus Emre Aydoğan ise Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni tercih etti.

YDT İngilizce birincisi Mehmet Alp Güneş ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliğini kazandı.

AYT sözel alanında birinci olan Fatih Emre Düzcan ve AYT eşit ağırlık alanında birinci olan Berra Kuruş Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünü, YDT Arapça birincisi Yusuf Salih Orhan Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünü (tam burslu) kazandı.

YDT Rusça birincisi Ankara-Ayrancı Anadolu Lisesi mezunu Safiye Yaşar, Bilkent Üniversitesi İşletme (tam burslu) bölümüne yerleşti.

YDT Almanca birincisi Sevgi Kırmızıbekmez ise tıp fakültesine giren tek öğrenci olarak İstanbul-Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN