Yıllardır bedava uygulanan hizmet ücretli oldu! Milyonlarca kişiye kötü haber: Artık para ödeyeceksiniz

Yıllardır bedava uygulanan hizmet ücretli oldu! Milyonlarca kişiye kötü haber: Artık para ödeyeceksiniz

Emeklilere bu kez kötü haber geldi! Türkiye’nin her yerinde yıllarca bedava uygulanan hizmete son verildi! O hizmet için artık hepsi ücret ödeyecek. Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Artık para ödemek zorunda kalacaklar...

Emeklileri ilgilendiren yeni bir düzenlemeye gidildi. 65 yaş üstü vatandaşlara sağlanan ücretsiz ulaşım o illerde sona erdi.

ARTIK ÜCRET ÖDENECEK

65 yaş üstü vatandaşlara sağlanan ücretsiz toplu taşıma hizmetinin, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde uygulanmasına son verildi. 1 Ağustos 2024 itibarıyla Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi, bu yaş grubundaki yolcuların artık ücret ödeyeceğini duyurdu. Yeni düzenlemenin arkasındaki sebebin akaryakıt, araç bakım, yedek parça, lastik, sigorta ve kasko gibi maliyetlerdeki artışlardan kaynaklandığı belirtildi.

KOCAELİ'DE DE DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Benzer bir değişiklik Kocaeli'nde de uygulandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ve indirimli bilet sisteminde önemli değişiklikler yaparak, 65 yaş üstü vatandaşlar ve öğretmenler için sınırsız ücretsiz seyahat hakkına son verildi. Yeni düzenlemeye göre, bu gruptaki bireyler sadece dört seyahatten ücretsiz faydalanabilecek, kalan seyahatlerde ise ücret ödemeleri gerekecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan bu karar, Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından da desteklendi. Büyükakın, özel halk otobüsü sahiplerine yapılan aylık destek ödemelerinin artırıldığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN