Yerin altından tarih fışkırdı: Yolu açarken kepçeyi vurdu milyon yıllık keşif yaptı! Valilik bölgeyi korumaya aldı

Yerin altından tarih fışkırdı: Yolu açarken kepçeyi vurdu milyon yıllık keşif yaptı! Valilik bölgeyi korumaya aldı

Yerin altında büyük bir tarih yatıyor. Yolu açmak için kepçeyi vuran operatör milyon yıllık bir keşfe imza attı. Valilik harekete geçti bölge korumaya alındı. Yıllarca herkes üzerinden geçti kimse altta yatan gerçekliği fark etmedi.

HİLAL NAS

Türkiye'nin her köşesi ayrı bir tarih kokuyor. Yol çalışması yapmak için bölgede görev alan kepçe operatörü kepçeyi toprağa indirdiği gibi büyük bir keşfe imza attı. Milyonlarca yıl öncesine dayanan doğal keşif herkesi şaşırtırken valilik de bölgeyi koruma altına aldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yürütülen yol çalışmaları sırasında milyonlarca yıl öncesine dayanan doğal bir keşif yapıldı. İki ila beş milyon yıllık bazalt sütunlar, yol yapımı sırasında gün yüzüne çıkarıldı. Bu önemli jeolojik buluş, bölgenin doğal sit alanı olarak korunması için harekete geçilmesine neden oldu.

DOĞAL SİT ALANI İLANI BAŞLATILDI

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bazalt sütunların bulunduğu Mezra Mahallesi'nde incelemelerin başlatıldığını belirtti. Bölgenin korunması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde hareket ettiklerini vurgulayan Vali Şıldak, alanın doğal sit alanı olarak tescil edilmesi için sürecin başlatıldığını duyurdu.

Şanlıurfa'da bazalt sütunların olduğu alan doğal sit alanı olarak tescil edilecek - Herkes Duysun

TABİAT ALANI PROJESİ YOLDA

Vali Şıldak, bu ender jeolojik oluşumların korunmasının büyük önem taşıdığını belirterek, “Bazalt sütunlarının zarar görmemesi için tüm önlemler alınmıştır. Ayrıca, bu alanın doğal sit alanı olarak tescil edilmesiyle birlikte nitelikli bir tabiat alanı proje çalışması başlatmayı planlıyoruz” dedi. Şanlıurfa Valiliği tarafından bölgedeki gelişmeler yakından takip edilecek ve bölgenin korunması sağlanacak.

2 milyon yıllık mucize: Bazalt sütunlar doğal sit alanı oluyor - Sözcü

Bu heyecan verici keşif, hem bilimsel araştırmalara ışık tutarken hem de Şanlıurfa’nın tarihi zenginliklerine bir yenisini ekliyor. Bölgenin turizme kazandırılmasıyla ilgili çalışmalar da süreç tamamlandığında başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN