Yeni dönemin ilk zili çaldı: Okul öncesi ve 1'inci sınıflar için ‘uyum haftası’ 6 Eylül’e kadar sürecek

Yeni dönemin ilk zili çaldı: Okul öncesi ve 1'inci sınıflar için ‘uyum haftası’ 6 Eylül’e kadar sürecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için hazırladığı ve rehberlik uygulamalarını içeren program bugün başladı. Öğrenciler için alışma süresi olacak olan bu dönem 6 Eylül'e kadar sürecek.

Yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, bu yıl okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği uyum haftası programı, öğrencilerin yeni eğitim ortamlarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına alışmalarını amaçlıyor. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler arasında güçlü bir bağ kurulması için çeşitli tanışma etkinlikleri düzenlenecek.

Bu yıl, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri 2-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ortaokula yeni başlayacak öğrenciler için ise 9 Eylül haftasında rehberlik çalışmaları yapılacak. İlkokul öğrencilerinin ailelerine yönelik "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu, eğitimin ilk gününde gerçekleştirilecek. Bu sunum, ailelerin çocuklarının eğitim hayatına daha kolay adapte olabilmeleri için önemli ipuçları sunacak. Aynı gün, okulun iç ve dış ortamı ailelere tanıtılacak ve ikinci günde ise uyum haftası etkinlikleri yapılacak.

Ortaokula başlayacak öğrenciler için de 9 Eylül'de benzer bir süreç izlenecek. Ailelere yönelik "Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi" sunumu, öğrenci ve velilerin okul hayatına adapte olmalarına yardımcı olacak. Tanışma etkinlikleri ve rehberlik uygulamaları, bu sürecin önemli bir parçasını oluşturacak. Okul müdürlükleri, etkinliklerin saatlerini belirleyerek aile-çocuk-öğretmen etkileşimini destekleyecek.

Bu süreçte ailelerin etkinliklere çocuklarıyla katılması, uyum sürecini kolaylaştırmak açısından öneriliyor. Eğitim ortamlarına hızlı ve sağlıklı bir adaptasyon süreci sağlanması hedefleniyor.

LİSEYE BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN "LİSEYE HOŞ GELDİN" KİTAPLARI

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk defa liseye başlayacak öğrenciler için hazırlanan yeni müfredatla ilgili önemli bir adım attı. Öğrencilerin liseye adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla "Liseye Hoş Geldin" başlıklı kitaplar hazırlandı. Bu kitaplar, lisede karşılaşılacak dersleri tanıtmak, programların işleyişini açıklamak ve derslere nasıl çalışmaları gerektiğini öğretmek için tasarlandı.

Kitaplar, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerindeki yenilikleri ve lise müfredatının genel yapısını içeren bölümlerden oluşuyor. "Liseye Hoş Geldin" kitaplarına, Milli Eğitim Bakanlığı'nın online materyal platformu üzerinden erişim sağlanabilecek.

ÖĞRETMENLER İÇİN YENİ MÜFREDAT EĞİTİMİ

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat da uygulamaya konulacak. 9 Eylül'den itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlayarak kademeli olarak uygulanacak olan bu müfredat, eğitimde köklü değişiklikler getiriyor.

Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere yönelik "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitici Eğitimi Kursları" düzenlendi. 9 bini aşkın öğretmen, 40 saat süren 61 farklı kurs programına katıldı. Bu eğitimleri alan öğretmenler, görev yaptıkları illerde alanlarındaki müfredat değişikliklerine dair eğitimler vererek yeni müfredatın uygulanmasını destekleyecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN