'Yediemin oyunu'yla 750 milyon liralık vurgun: Çobanın üstüne 7 lüks otomobil çıktı

Yediemin otoparklarındaki lüks otomobilleri sahte belgelerle dışarı çıkarıp satarak 750 milyon lira vurgun yapan çeteden 25 şüpheli İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Reza Zarrab'a ait otomobilin de çalındığı belirlenirken gözaltına alınanlar arasında bulunan çobanın üzerine 7 lüks otomobilin kayıtlı olduğu tespit edildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte belgelerle yediemin otoparklarından çıkarılan lüks otomobillere yönelik kapsamlı bir operasyon düzenledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen operasyon sonucu, şebekenin çalınan araçları pazarladığı ortaya çıkarıldı.

9740907.jpg

HIRSIZLIK YÖNTEMLERİ ORTAYA ÇIKTI

Şebekenin, yediemin otoparklarında uzun süre tutulan lüks otomobilleri tespit ettiği ve İcra Müdürlüğü ile ortak çalışarak çaldığı belirlendi. Şebeke üyeleri, hacizli otomobiller için sözde bir satış ihalesi düzenlenmiş gibi gösterip Noterler Birliği'ne yazılar göndererek üzerlerindeki şerhleri kaldırdıktan sonra, araçları şebeke üyelerinden birinin üzerine satışını gerçekleştiriyordu. Ardından, bu araçlar galerilerde müşterilere pazarlanıyordu.

9740906.jpg

İLK GÖZALTI İCRA MÜDÜR YARDIMCISINA

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ilk olarak İcra Müdürlüğünde görev yapan Müdür Yardımcısı O.K.'yi gözaltına aldı. İşlemler sırasında elektronik imzası bulunan O.K., suçlamaları kabul etmedi ancak çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9740897.jpg

8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON: 24 GÖZALTI

Yaklaşık bir ay süren takibin ardından, şebekenin 24 üyesi İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Manisa, Mersin, Bilecik, Kırıkkale ve Kocaeli'deki adreslere yapılan baskınlarda, 3'ü kadın 24 kişi gözaltına alındı.

9740902.jpg

750 MİLYON LİRALIK VURGUN

"Şifre 1" adı verilen operasyonda, yaklaşık 750 milyon liralık vurgun yaptıkları tespit edilen şüphelilerden gözaltına alınanların arasında adliye zabıt katipleri, noter çalışanları ve noter başkatiplerinin olduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şebeke üyeleri 4 gün boyunca Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulandı.

9740900.jpg

Soruşturma sonucunda, şebeke liderinin daha önce otopark işleten Kerim A. olduğu belirtildi. Ayrıca, bir adliyede zabıt katibi olarak çalışan Serdar Ö.'nün şebekenin çalacağı araçlarla ilgili bilgisayar yazışmalarını yaptığı belirlendi.

ÇOBAN ÜZERİNE 7 LÜKS OTOMOBİL

Gözaltına alınanlar arasında çobanlık yapan H.I.'nın üzerine 7 lüks otomobil olduğu tespit edildi. H.I., polis sorgusunda, para karşılığı bu otomobilleri üzerine aldığını, ancak araçların markalarını bile bilmediğini itiraf etti.

9740896.jpg

REZA ZARRAB'IN OTOMOBİLİ DE ÇALINMIŞ

Şebekenin çaldığı otomobiller arasında, İranlı iş insanı Reza Zarrab adına kayıtlı lüks bir otomobilin de bulunduğu öğrenildi. Bu otomobil için sözde ihale düzenlenmiş gibi gösterilip, üzerindeki şerhlerin kaldırılması için 1 Temmuz tarihinde Noterler Birliği'ne yazı yazıldığı ortaya çıktı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Emniyette işlemleri tamamlanan, bazılarının daha önceden poliste suç kayıtları olduğu tespit edilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma geniş kapsamlı olarak sürdürülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN